Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Koh Samui (Ταϊλάνδη) ανακηρύχθηκε σε 'ζώνη καταστροφής' λόγω έντονων πλημμυρών
Προορισμός

Το Koh Samui (Ταϊλάνδη) ανακηρύχθηκε σε 'ζώνη καταστροφής' λόγω έντονων πλημμυρών

Μετά από ολόκληρες ημέρες συνεχούς βροχόπτωσης, η άνοδος της στάθμης του νερού έχει προκαλέσει ζημιές και σε άλλα παραλιακά θέρετρα συμπεριλαμβανομένων του Koh Pha Ngan και πολλές παραλίες του έχουν κλείσει για τον κόσμο. Οι πλημμύρες θα επηρεάσουν πιθανότατα πολλά ταξίδια σε όλη τη χώρα, καθώς η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται για την αιχμή της τουριστικής της περιόδου.

Χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες στη νότια Ταϊλάνδη, όπου τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ορισμένα ξενοδοχεία στο Koh Samui, το δεύτερο πιο δημοφιλές θέρετρο στην Ταϊλάνδη, έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζοντας τους τουρίστες να αλλάξουν προορισμό.

Ο Chris Lee, από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι κάποιοι τουρίστες έχουν μεταφερθεί σε άλλα θέρετρα, όπως τα Phuket και η Bangkok.

Μετά από ολόκληρες ημέρες συνεχούς βροχόπτωσης, η άνοδος της στάθμης του νερού έχει προκαλέσει ζημιές και σε άλλα παραλιακά θέρετρα, συμπεριλαμβανομένων του Koh Pha Ngan και πολλές παραλίες του έχουν κλείσει για τον κόσμο.

“Υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο Koh Samui, όπου κανονικά θα υπήρχαν χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες”, δήλωσε ο Lee. “Είναι σημαντικό από εμπορικής πλευράς να καταλάβουμε ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ‘πουλήσει’ κανείς το Koh Samiu ως προορισμό, καθώς το νησί έχει διαφορετική τουριστική σεζόν από άλλα μέρη της Ταϊλάνδης”.

“Δεν είναι ασυνήθιστο για το Koh Samui να υπάρχει πολλή βροχή αυτήν την εποχή του έτους, που είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο συμβουλεύουμε τους τουριστικούς πράκτορες να ‘πουλάνε’ τα Phouket αντ’αυτού. Ωστόσο, η βροχή που έχουμε δει κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ήταν άνευ προηγουμένου”.

Το Yπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου ενημέρωσε τις ταξιδιωτικές συμβουλές του σήμερα: “Δεν υπάρχουν επί του παρόντος εκτεταμένες πλημμύρες στη νότια Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των Koh Samui, Krabi, ου Trang και Koh Phangan, καθώς και άλλων περιοχών όπου υπάρχουν τουρίστες. Αν ταξιδεύετε σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών”.

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίσης Καταστροφών της Ταϊλάνδης ανέφερε ότι 14 Ταϊλανδοί σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές σε όλο το νότιο τμήμα, λόγω της κακοκαιρίας. Κανείς τουρίστας δεν έχει σημειωθεί ότι σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε, παρ’όλα αυτά περιοχές σε 11 νότιες επαρχίες της χώρας κηρύχθηκαν “ζώνες καταστροφής” από τις τοπικές αρχές. Εκτιμάται ότι 94.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί σοβαρά.

“Υπήρξε δυνατότερη βροχή από τη συνηθισμένη, πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει προβλήματα”, ανέφερε ο Nongyao Jirundom από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης στο Πρακτορείο Reuters, από το Samui.

Η Trang έχει υποστεί τις χειρότερες πλημμύρες σε 30 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού δικτύου. Μεγάλες περιοχές διαφόρων επαρχιών συμπεριλαμβανομένου των Phuket, Surat Thani και Krabi βρίσκονται κάτω από το νερό. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν επίσης την κύρια σιδηροδρομική γραμμή προς το νότο, που συνδέει τη χώρα με τη Μαλαισία.

Οι πλημμύρες θα επηρεάσουν πιθανότατα πολλά ταξίδια σε όλη τη χώρα, καθώς η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται για την αιχμή της τουριστικής της περιόδου, η οποία αρχίζει αυτόν το μήνα, ωστόσο ο Lee δήλωσε ότι η πλημμύρα πιθανόν να είναι μόνο ένα πρόβλημα που θα ξεπεραστεί σύντομα.

“Η ζημιά που προκαλείται είναι στην πραγματικότητα στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος, έτσι ώστε όταν αυτά επιδιορθωθούν εμείς δεν προβλέπουμε περαιτέρω προβλήματα”, δήλωσε ο Lee. “Δε νομίζω ότι θα επηρεάσουν τα Χριστούγεννα”.

Παρά την αναστάτωση που υπάρχει, οι τουριστικές αρχές εξακολουθούν να αναμένουν ρεκόρ 32,4 εκατ. αφίξεων μέχρι το τέλος του έτους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024