Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Μουσείο της Ακρόπολης στο top10 των καλύτερων μουσείων του κόσμου
Πολιτισμός

Το Μουσείο της Ακρόπολης στο top10 των καλύτερων μουσείων του κόσμου

Tο Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται στην έκτη θέση της διεθνούς κατάταξης με τα καλύτερα μουσεία όλου του κόσμου, σύμφωνα με το TripAdvisor.

“Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένας διάδρομος με διαφανές, γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπια που φέρνουν στο φως οι τρέχουσες ανασκαφές” είναι ένα από τα σχόλια των επισκεπτών στη δημοφιλή πλατφόρμα TripAdvisor, σχετικά με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το ελληνικό μουσείο καταλαμβάνει την έκτη θέση στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων μουσείων του κόσμου, “Travelers’ Choice awards for Museums”. Οι νικητές προήλθαν από τη χρήση ενός αλγορίθμου, ο οποίος υπολόγισε την ποσότητα και την ποιότητα των κριτικών και των βαθμολογιών για μουσεία ανά τον κόσμο, σε μια χρονική περίοδο 12 μηνών.

“Οι τουρίστες μπορούν να μάθουν πολύ περισσότερα σχετικά με την κουλτουρα ενός τόπου και να κάνουν τα ταξίδια τους πιο αξιομνημόνευτα επισκεπτόμενοι διάσημα μουσεία”, δήλωσε η Brooke Ferencsik, Senior Director of Communications της TripAdvisor. “Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων της TripAdvisor, οι πωλήσεις εισιτηρίων για μουσεία τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 40% διεθνώς”.

Τα 10 καλύτερα μουσεία του κόσμου
1. Musee d’Orsay – Παρίσι, Γαλλία
2. The National 9/11 Memorial & Museum – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
3. The Metropolitan Museum of Art – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
4. The British Museum – Λονδίνο, Βρετανία
5. Prado National Museum – Μαδρίτη, Ισπανία
6. Acropolis Museum – Αθήνα, Ελλάδα
7. Louvre Museum – Παρίσι, Γαλλία
8. The National WWII Museum – Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ
9. National Museum of Anthropology – Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
10. War Remnants Museum – Ho Chi Minh City, Βιετνάμ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024