Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τραβά τουρίστες στη Ν. Αφρική
Τουριστικός Οργανισμός Νότιας Αφρικής

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τραβά τουρίστες στη Ν. Αφρική

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ εκτιμούν ότι το καλοκαίρι του 2010 θα υποδεχτούν στη χώρα τους 450.000 με 500.000 ποδοσφαιρόφιλους, εν δυνάμει τουρίστες. Όπως αναφέρει ο Sport.FM, οι διοργανωτές υπόσχονται ήδη […]

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ εκτιμούν ότι το καλοκαίρι του 2010 θα υποδεχτούν στη χώρα τους 450.000 με 500.000 ποδοσφαιρόφιλους<...>, εν δυνάμει τουρίστες. Όπως αναφέρει ο Sport.FM, οι διοργανωτές υπόσχονται ήδη στους επισκέπτες πως, εκτός από ποδόσφαιρο, θα απολαύσουν και τις ατραξιόν της χώρας. Η Τερέζα Μπάι Μίλερ από τον Τουριστικό Οργανισμό της Νότιας Αφρικής, δήλωσε σχετικά: “Σε κάθε περιοχή, όπου θα διεξαχθούν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, θα υπάρχει προσφορά εντυπωσιακών χάπενινγκ. Έτσι, θα μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ένα ματς το απόγευμα και την άλλη μέρα, νωρίς το πρωί, να κάνουν σαφάρι με το αυτοκίνητο, να δουν τους ελέφαντες που παίρνουν το μπάνιο τους”.

Πλην όμως, υπάρχουν και οι αδυναμίες της Νότιας Αφρικής. Μία από αυτές ήταν το πεδίο των υποδομών. Από την πρώτη ημέρα της ανάθεσης του Μουντιάλ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την πρόσβαση στα στάδια. Πάντως, ο Γερμανός σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Χορστ Σμιντ, ανέφερε πως έχουν σημειωθεί σημαντικές βελτιώσεις και πρόσθεσε ότι “η γλώσσα των εικόνων είναι καλύτερη από εκείνη των λέξεων. Οι εργασίες στο πεδίο των μεταφορών ολοκληρώνονται και ήδη έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος”.

Η κα Μπάι Μίλερ συμβουλεύει τους τουρίστες “να βρίσκονται πριν πέσει ο ήλιος στο ξενοδοχείο τους”. Εκείνο που εννοεί είναι ότι η εγκληματικότητα στη Νότια Αφρική είναι πάρα πολύ υψηλή και είναι επικίνδυνο ακόμη και για τουρίστες να κυκλοφορούν, όχι μόνον το σούρουπο και τη νύχτα, αλλά και την ημέρα, απροστάτευτοι στους δρόμους.

“Βέβαια, κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων του Μουντιάλ ο αριθμός των αστυνομικών θα αυξηθεί κατά 30.000”, ανέφερε, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ο κ. Σμιντ και πρόσθεσε: “Δεν ανησυχώ καθόλου όσον αφορά στις περιοχές γύρω από τα στάδια, όπου θα διεξαχθούν τα ματς. Στις περιοχές αυτές η ασφάλεια είναι εγγυημένη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024