Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου προχωρά σε αναδιοργάνωση της λειτουργίας του
Κύπρος

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου προχωρά σε αναδιοργάνωση της λειτουργίας του

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος επισκέφθηκε τους τελευταίους μήνες όλα τα Γραφεία Πληροφοριών, όπου στο καθένα, ενημερώθηκε από λειτουργούς του υφυπουργείου για τις δραστηριότητες των Γραφείων.

Συνάντηση του αναπλ. γενικού διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου κ. Θεοφάνη Τρύφωνος, με την πρόεδρο και εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξεναγών πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου. Κατά τη συνάντηση, εξηγήθηκαν πλήρως οι θέσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται σε σχέση με τα Γραφεία Πληροφοριών του υφυπουργείου, οι οποίες αποσκοπούν στη σταδιακή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες που τα επισκέπτονται.

Αναλυτικά, οι διαφοροποιήσεις οι οποίες αποφασίστηκαν για τη λειτουργία των Γραφείων Πληροφοριών, έγιναν μετά από σφαιρική μελέτη του όλου θέματος, η οποία μεταξύ άλλων, περιλάμβανε ανάλυση στατιστικών στοιχείων για την επισκεψιμότητα των διαφόρων Γραφείων Πληροφοριών, του είδους της πληροφόρησης που ζητείται και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος επισκέφθηκε τους τελευταίους μήνες όλα τα Γραφεία Πληροφοριών, όπου στο καθένα, ενημερώθηκε από λειτουργούς του υφυπουργείου για τις δραστηριότητες των Γραφείων.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, από την πιο πάνω ενδελεχή διερεύνηση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανάγκες των επισκεπτών στην πόλη της Λεμεσού μπορούν να καλυφθούν πλήρως από το ανακαινισμένο Γραφείο Πληροφοριών που βρίσκεται στο Λιμάνι Λεμεσού. Σημειώνεται ότι από τις προωθούμενες αλλαγές δε θα επηρεαστεί κατ’ουδένα τρόπο η θέση εργασίας κανενός υπαλλήλου του υφυπουργείου.

Στο μεταξύ, το υφυπουργείο πολύ σύντομα προχωρά στην προκήρυξη προσφοράς για αγορά υπηρεσιών από εξειδικευμένο οίκο για την αναδιοργάνωση ολόκληρης της λειτουργίας του Υφυπουργείου Τουρισμού. Σημαντική πτυχή της μελέτης αυτής, αφού τεθούν υπόψη οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, αποτελεί και η λειτουργία και στελέχωση παγκύπρια των Γραφείων Πληροφοριών.

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024