Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤρεις νεκροί, 13 τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου
Τρομοκρατία

Τρεις νεκροί, 13 τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου

Η επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, τον βαρύ τραυματισμό οκτώ ανθρώπων και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων πέντε.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα πέριξ του καθεδρικού ναού του Στρασβούργου, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένοπλος χθες το απόγευμα στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, τον βαρύ τραυματισμό οκτώ ανθρώπων και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων πέντε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί η νομαρχία του Κάτω Ρήνου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο ένοπλος, ο οποίος σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει τραυματιστεί από τα πυρά αστυνομικών, διαφεύγει και δεν είναι γνωστό αν βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Reuters, είναι ο 29χρονος Chérif Chekatt, γεννημένος στο Στρασβούργο, o οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης και το όνομά του βρισκόταν στη λίστα των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας με τα πρόσωπα που συνιστούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια.

Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο.

Μετά την επίθεση, η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Το μέτρο προβλέπει “την εφαρμογή ενισχυμένων ελέγχων στα σύνορα”, είπε ο Καστανέρ, ενώ θα γίνονται επίσης περισσότεροι έλεγχοι “σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές” της Γαλλίας “για να προληφθεί ο κίνδυνος επίθεσης κάποιου επίδοξου μιμητή” των τραγικών γεγονότων στο Στρασβούργο. Θα υπάρξει επίσης, “συμπληρωματικά”, ακόμη “πιο ισχυρή κινητοποίηση” των μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle “καθ’άπασα την επικράτεια”.

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ήταν ο στόχος μιας σχεδιαζόμενης επίθεσης, που όμως απετράπη, τον Δεκέμβριο του 2000. Γενικά φρουρείται αυστηρά και υπάρχουν εκτενή μέσα επιτήρησής της. Εντέλλονται να τη φυλάσσουν μεταξύ άλλων 260 αστυνομικοί. Τον Δεκέμβριο του 2016, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είχε γίνει στόχος επίθεσης με “όπλο” ένα φορτηγό και αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι. Την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024