Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςUNWTO: Αφιερωμένη στις γυναίκες η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

UNWTO: Αφιερωμένη στις γυναίκες η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Επικεντρωμένη στις ευκαιρίες που παρέχει ο τουριστικός τομέας για τη δραστηριοποίηση των γυναικών, θα είναι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο δηλαδή υιοθέτησης του κανονισμού του UNWTO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού)…

Επικεντρωμένη στις ευκαιρίες που παρέχει ο τουριστικός τομέας για τη δραστηριοποίηση των γυναικών, θα είναι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, στην<...>επέτειο δηλαδή υιοθέτησης του κανονισμού του UNWTO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού). Συγκεκριμένα, το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι ‘Tourism opens doors for women’ και διοργανώτρια χώρα των εκδηλώσεων είναι η Σρι Λάνκα.

Μάλιστα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος των γυναικών στον τουρισμό ο UNWTO σχεδιάζει τη σύναψη συνεργασίας με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναίκες – United Nations Development Fund for Women (UNIFEM).

Επίσης, στη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τον επωφελή ρόλο των γυναικών στον τουρισμό, ο UNWTO θα ξεκινήσει έναν online φωτογραφικό διαγωνισμό με γυναίκες που κατέχουν ηγετικό ρόλο σε διάφορες θέσεις του τουριστικού τομέα. Οι 12 επικρατέστερες θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO στην Cartagena de Indias της Κολομβίας το Νοέμβριο.

“Με τη Σρι Λάνκα διοργανώτρια χώρα και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, ο UNWTO ξεκινάει την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, προκειμένου να προβάλλει τα επιτεύγματα, τις ευκαιρίες και της προκλήσεις για τις γυναίκες στον τουρισμό” σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, κ. Francesco Frangialli.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024