Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςUNWTO: Θεμελιώδους σημασίας το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

UNWTO: Θεμελιώδους σημασίας το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Ζήτημα θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον χαρακτήρισε το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού («Ο τουρισμός ανοίγει πόρτες για τις γυναίκες») σε μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Francesco Frangialli. Ο τουρισμός, είπε, είναι ένας τομέας της οικονομίας που όχι μόνο απασχολεί σημαντικό αριθμό γυναικών…

Ζήτημα θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον χαρακτήρισε το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού («Ο τουρισμός ανοίγει πόρτες για τις γυναίκες») σε μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού<...>Τουρισμού (UNWTO), κ. Francesco Frangialli. Ο τουρισμός, είπε, είναι ένας τομέας της οικονομίας που όχι μόνο απασχολεί σημαντικό αριθμό γυναικών, αλλά παρέχει και εκπληκτικές ευκαιρίες για την πρόοδο τους.

Διοργανώτρια χώρα των φετινών εκδηλώσεων είναι η Σρι Λάνκα, που αποτελεί ενεργό μέλος του UNWTO εδώ και 30 χρόνια, με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, για τη διατήρηση της οποίας οι γυναίκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Μάλιστα, για τους φετινούς εορτασμούς, ο UNWTO έχει ήδη προωθήσει σχετική καμπάνια και φωτογραφικό διαγωνισμό, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις σημαντικές ευκαιρίες, που προσφέρει στις γυναίκες ο τουριστικός τομέας.

Οι γυναίκες κατέχουν θέσεις απασχόλησης όλων των βαθμίδων σε εταιρίες χωρών όλου του κόσμου. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η παρουσία τους έχει αυξηθεί σημαντικά, κατέχοντας σε μερικές περιπτώσεις αριθμό θέσεων εργασίας ανάλογο των ανδρών και αυτή η αύξηση είναι πιο εμφανής στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες και σε τομείς χειρονακτικών επαγγελμάτων, που σχετίζονται άμεσα με τη διατήρηση του πολιτισμού.

Πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει πως σε μερικές χώρες της Αφρικής οι γυναίκες κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε ξενοδοχεία, Οργανισμούς Τουρισμού, αεροπορικές εταιρίες, μέχρι και υπουργεία Τουρισμού.

“Η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών όχι μόνο συμβάλλει στην ισορροπία της κοινωνίας, αλλά παράλληλα ενισχύει την οικονομία και την μορφή της κοινωνικής δομής” αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο κ. Frangialli.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024