Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΒελτιωτικά έργα σε τουριστικές υποδομές στην κυπριακή ύπαιθρο και τα ορεινά
Κύπρος

Βελτιωτικά έργα σε τουριστικές υποδομές στην κυπριακή ύπαιθρο και τα ορεινά

Οι δράσεις εμπίπτουν στα πλαίσια υλοποίησης συγκεκριμένων πτυχών της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, για ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο, τα ορεινά και τις ακριτικές περιοχές.

Στα πλαίσια των προσπαθειών του για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην ύπαιθρο, το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου προωθεί την πραγματοποίηση έργων τουριστικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της ενδοχώρας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών.

Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει την αναβάθμιση μονοπατιών μελέτης της φύσης, στεγάστρων εξυπηρέτησης του ποδηλατικού τουρισμού και άλλων έργων βελτίωσης, σε χώρους δασικής αναψυχής.

Ανάμεσα σε άλλα, προωθείται η ανακατασκευή ή συντήρηση στεγάστρων στα σημεία ξεκούρασης της ποδηλατικής διαδρομής Τροόδους, όπως και η αναβάθμιση των πινακίδων για διάφορα μονοπάτια μελέτης της φύσης όπως της Μαδαρής, Χορτερής, Κυπασισσιάς, Κιονών – Προφήτη Ηλία, Μονής Μαχαιρά – Πολιτικού και άλλων. Προγραμματίζεται, επίσης, η αναβάθμιση τραπεζιών, παγκακιών, στεγάστρων, σκυβαλοδοχείων και άλλων κατασκευών σε χώρους ξεκούρασης εντός δασικών περιοχών.

Οι πιο πάνω δράσεις εμπίπτουν στα πλαίσια υλοποίησης συγκεκριμένων πτυχών της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, για ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο, τα ορεινά και τις ακριτικές περιοχές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024