Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςVisitBritain: Ενας βασιλικός γάμος δίνει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία
Η βρετανική μοναρχία συγκεντρώνει πάνω από 500 εκατ. λίρες από τους τουρίστες

VisitBritain: Ενας βασιλικός γάμος δίνει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία

Ο γάμος του Πρίγκιπα William με την Kate Middleton θα μπορούσε να προσφέρει μια μεγάλη ώθηση στον τουρισμό και τη βρετανική οικονομία, καθώς επίσης και στη μόδα και την τέχνη, […]

Ο γάμος του Πρίγκιπα William με την Kate Middleton θα μπορούσε να προσφέρει μια μεγάλη ώθηση στον τουρισμό και τη βρετανική<...> οικονομία, καθώς επίσης και στη μόδα και την τέχνη, ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του VisitBritain κα Sandie Dawe.

Η δημοσιότητα και μόνο θα είναι πρωτοφανής. Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν το γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα το 1981. Η ένωση του μεγαλύτερου γιού τους με την αγαπημένη του αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το νούμερο.

“Ο γάμος τους στο Westminster Abbey στις 29 Απριλίου 2011 θα μπορούσε εύκολα να είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της ιστορίας, με προβλέψεις ότι 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, τα 3/4 του παγκόσμιου εν δυνάμει τηλεοπτικού κοινού, θα παρακολουθήσουν την τελετή. Αυτό το νούμερο βεβαίως θα πολλαπλασιαστεί ακόμα παραπάνω από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κάλυψη του γάμου θα δώσει στη Βρετανία μια χρυσή ευκαιρία να επιδείξει τη δύναμη της ιστορίας και παράδοσής της, αλλά και να παρουσιάσει στον κόσμο πώς αυτή η ιστορία εκσυγχρονίζεται από ένα πολύ μοντέρνο βασιλικό ζευγάρι”, δηλώνει η κα Dawe.

Περίπου 30 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη Βρετανία πέρυσι, φέροντας έσοδα αξίας 16 δισ. λιρών. Στην πιο πρόσφατη έρευνα, οι επισκέπτες από το εξωτερικό μας δήλωσαν ότι η κουλτούρα και η κληρονομιά της Βρετανίας ήταν οι πιο σημαντικοί λόγοι που ταξίδεψαν. Η έρευνα δείχνει ότι σε ένα χρόνο η μοναρχία της Βρετανίας συγκεντρώνει, με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, πάνω από 500 εκατ. λίρες άμεσα και έμμεσα από τους τουρίστες – αλλά το όφελος μιας χρονιάς με ένα βασιλικό γάμο αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το ποσό.

Η μακροπρόθεσμη επίπτωση του γεγονότος μπορεί να διασπαρθεί σε όλο τον τουριστικό κλάδο της Βρετανίας. Μετά το γάμο, το ζευγάρι που γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο St. Andrews, θα διαμείνει στη βόρεια Ουαλία, όπου ο Πρίγκιπας υπηρετεί στη Βασιλική Αεροπορία. Η φήμη τους φαίνεται ότι θα έχει μια θετική επίπτωση στη δημοτικότητα της βόρειας Ουαλίας, η οποία προσέλκυσε τον περασμένο χρόνο 289.000 επισκέπτες, με έσοδα 77 εκατ. λίρες. Μέρη, όπως η κοιλάδα Dee και η γραφική πόλη Llangollen, το Εθνικό Πάρκο Snowdonia και το μεσαιωνικό οχυρό Caernarfon Castle, χτισμένο από τον Εδουάρδο Ι, αναμένεται να αυξήσουν το μερίδιό τους ως τουριστικοί προορισμοί.

Η κα Dawe είπε ακόμη: “Ο Βασιλικός Γάμος αναμένεται να προσφέρει ώθηση όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία του Λονδίνου, αλλά και ολόκληρης της Βρετανίας. Θα δώσει στο VisitBritain μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσει τη Βρετανία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τους σταθμούς που έχουν τα δικαιώματα για την αναμετάδοση και ο γάμος το 2011 δίνει μια ακόμα ασύγκριτη ευκαιρία να πούμε στον κόσμο τι έχουμε να προσφέρουμε ως τουριστικός προορισμός.

Το ζευγάρι σπούδασε μαζί στο St Andrews και πέρασαν χρόνο στο Balmoral, οπότε αυτό είναι μια φανταστική ώθηση για τη Σκωτία και μένουν στην Ουαλία που έχει φανταστικά τοπία και εμπνευσμένα κάστρα. Ο William και η Kate είναι ένα μοντέρνο ζευγάρι. Πηγαίνουν σε nightclubs και είναι εξωστρεφείς άνθρωποι, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για αυτές τις δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες. Η Kate φαίνεται να ψωνίζει σε γνωστά μαγαζιά που είναι εύκολα προσβάσιμα. Το νυφικό θα μας δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τους σχεδιαστές μας, ενώ τα γαμήλια δώρα θα είναι δείγμα των εξαιρετικών τεχνιτών που έχουμε στη χώρα. Όλα αυτά μας βοηθούν να πούμε την ιστορία της μοντέρνας Βρετανίας. Είναι η καλύτερη ώθηση δημοσιότητας για τη χώρα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024