Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒουλγαρία: Αύξηση στον αριθμό των τουριστών στην πρωτεύουσα Σόφια
Προορισμοί

Βουλγαρία: Αύξηση στον αριθμό των τουριστών στην πρωτεύουσα Σόφια

Και η Βουλγαρία σημείωσε αύξηση στις διεθνείς αφίξεις και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Σόφια τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας που είδε το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, κυρίως από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Γαλλία.

Αύξηση σημείωσαν οι τουριστικές αφίξεις στην πρωτεύουσα της Βουλγαρία, Σόφια, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους φθάνοντας στις 485.200 τουρίστες σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Αυτό σημαίνει αύξηση 5,7% σε σχέση με το 2014 όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.
 
Οι 284.000 εξ αυτών ήταν διεθνείς αφίξεις, ενώ οι υπόλοιποι προήλθαν από τη χώρα, αναφέρει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο στατιστικά στοιχεία.
 
Ο αναπληρωτής δήμαρχος της Σόφιας, κ. Todor Chobanov, έχει προβλέψει μια αύξηση 7-10% στον αριθμό των τουριστών στην πρωτεύουσα το 2015, βασιζόμενος σε ένα νέο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε και στόχευε στην αύξηση των τουριστών ιδίως στους δήμους Ihtiman και Svoge της Σόφιας. Στην πρόσφατη παρουσίαση του, τόνισε ότι το σχέδιο αυτό περιελάμβανε διαδρομές σε πάνω από 20 ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά σημεία, και σε φυσικές τοποθεσίες στους τρεις δήμους.
 
Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας που είδε το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, κυρίως από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Γαλλία, παράλληλα με τις γειτονικές χώρες. Μεταξύ των πιο δημοφιλών χώρων στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, η εκκλησία Boyana, και η Βίτοσα.

 

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022