Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΒρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί στο Νεπάλ
Αεροπορικές τραγωδίες

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί στο Νεπάλ

Τα συντρίμμια του επιβατικού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Νεπάλ με τουλάχιστον 23 επιβαίνοντες, βρέθηκαν στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Αεροπορίας του Νεπάλ.

Το μικρό αεροσκάφος της Tara Air του Νεπάλ, που αγνοούταν, κατέπεσε τελικά σε βουνοπλαγιά των Ιμαλαΐων. “Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, εντελώς απανθρακωμένα, πέραν αναγνώρισης, βρέθηκαν στην περιοχή Myagdi”, δήλωσε ο Sanjiv Gautam, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, προσθέτοντας ότι σοροί διακρίνονταν γύρω από τα συντρίμμια του Twin Otter των αερογραμμών Tara Air. Ο Ananda Pokharel, υπουργός Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν στο δάσος Solighopte. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι 23 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό (οι δύο από αυτούς βρέφη).

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση μόλις 19 λεπτών από την Pokhara – 125 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού και ενός από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς στο Νεπάλ- προς τη Jomsom (το πιο δημοφιλές σημείο έναρξης ορειβατικών πορειών προς τα Ιμαλάια), όταν χάθηκε η επικοινωνία των χειριστών του με τον πύργο ελέγχου, οκτώ μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του. Το αεροσκάφος ήταν καινούργιο και ο καιρός αίθριος.

Ο εκπρόσωπος της Tara Air Bhim Rai δήλωσε αρχικά ότι επέβαιναν 21 άτομα με τρία μέλη πληρώματος μεταξύ αυτών, για να διορλώσει αργίοτερα τον αριθμό σε 23, συμπεριλαμβανομένων δύο αλλοδαπών, ενός Κινέζου και ενός Κουβεϊτιανού.

H Tara Air είναι θυγατρική της Yeti Airlines, ιδιωτικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 1998 και εξυπηρετεί πολλές απομακρυσμένες περιοχές του Νεπάλ. Το 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του Νεπάλ να πραγματοποιούν πτήσεις στο έδαφός της, για λόγους ασφαλείας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024