Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Πόσο ελεύθεροι είμαστε να ταξιδεύουμε;
World Travel & Tourism Council

WTTC: Πόσο ελεύθεροι είμαστε να ταξιδεύουμε;

Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ετοιμάζονται για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις τους, ποικίλα θέματα εγείρονται για την επιλογή τους αυτή, αφού οι κυβερνήσεις προωθούν φορολογικές αυξήσεις, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επικρίνουν τα ταξίδια αναψυχής και οι φορείς διαχείρισης προορισμών ανησυχούν για την επιβίωση της πολιτισμικής τους κληρονομιάς…

Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ετοιμάζονται για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις τους, ποικίλα θέματα εγείρονται για την επιλογή τους αυτή, αφού οι κυβερνήσεις προωθούν φορολογικές αυξήσεις, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επικρίνουν<...>τα ταξίδια αναψυχής και οι φορείς διαχείρισης προορισμών ανησυχούν για την επιβίωση της πολιτισμικής τους κληρονομιάς.

Η ελευθερία του ατόμου να ταξιδεύει μπορεί να ειδωθεί ως καθαρά πολιτική ελευθερία, μέσα από το πρίσμα του δικαιώματος έκφρασης. Τα ταξίδια, τόσο επαγγελματικά, όσο και αναψυχής, είναι σημαντικά για την ανθρώπινη επικοινωνία, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη διεύρυνση οριζόντων του εκάστοτε ατόμου.

Αλλά τελικά πόσο ελεύθεροι είμαστε να ταξιδεύουμε; Πέρα από το οικονομικό κόστος των μεμονωμένων ταξιδίων, υπάρχουν και άλλοι παράπλευροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Οι περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιπτώσεις από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών άλλοτε είναι θετικές και άλλοτε αρνητικές. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο οι τουριστικές ροές διαχειρίζονται. Ο τουρισμός μπορεί να υποστηρίξει και να προστατεύσει την περιβαλλοντική και πολιτιστική ταυτότητα των περιοχών, όπου αναπτύσσεται, αλλά χωρίς τις σωστές στρατηγικές μπορεί να αποβεί και βλαβερός. Από την άλλη, το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν την ελευθερία ή την οικονομική άνεση να ταξιδέψουν αποτελεί ακόμη μια σημαντική παράμετρο.

Κορυφαίοι επιχειρηματίες και πολιτικοί από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν αυτά τα θέματα στη Διάσκεψη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel & Tourism Council – WTTC), που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι από τις 20 έως και τις 22 Απριλίου 2008, με στόχο την εύρεση λύσεων, που θα οδηγήσουν αφενός στην εγγύηση της ελευθερίας ταξιδίων, και αφετέρου στην αειφόρα ανάπτυξη του εξελλισσόμενου παγκόσμιου περιβάλλοντος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024