Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Τα ταξίδια δεν μπορούν να περιμένουν την έναρξη των εμβολιασμών
Τουριστική πολιτική

WTTC: Τα ταξίδια δεν μπορούν να περιμένουν την έναρξη των εμβολιασμών

Τα εμβόλια θα βοηθήσουν μακροπρόθεσμα, αλλά δεν πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση για τα ταξίδια, επισημαίνει το WTTC. Τα διεθνή ταξίδια μπορούν ήδη να επανεκκινήσουν με ελάχιστο κίνδυνο με ένα συνδυασμό αποτελεσματικών καθεστώτων τεστ και ισχυρών πρωτοκόλλων υγιεινής.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και σημαντικοί διεθνείς φορείς της βιομηχανίας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ζητήσουν την άμεση αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών, χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένα αποτελεσματικές διαδικασίες και χωρίς να αναμονή ή απαίτηση εμβολιασμών. Το WTTC, μαζί με το Airports Council International (ACI), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC), αναφέρουν ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει την έναρξη των εμβολίων για τον COVID-19.

Το WTTC αναγνωρίζει ότι η δημόσια υγεία είναι υψίστης σημασίας και χαιρετίζει την πρόσφατη ανάπτυξη των εμβολίων που αλλάζουν το “παιχνίδι”, τα οποία μακροπρόθεσμα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του κορονοϊού και στην αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι απαιτούμενο για τα ταξίδια, καθώς αυτό θα καθυστερήσει περαιτέρω την ανάκαμψη του ήδη πληττόενου τουριστικού τομέα, ο οποίος πρέπει να επανεκκινήσει τώρα για να σώσει τον εαυτό του, εκατομμύρια θέσεις εργασίας και παραπέρα, καθώς και την παγκόσμια οικονομία. Η επιστροφή των εργαζομένων θα προσφέρει επίσης τεράστια οφέλη για την υγεία σε όσους διεθνώς τα μέσα βιοποτισμού έχουν επηρεαστεί από την καταστροφική πανδημία του COVID-19.

Πρόσφατη έρευνα του WTTC κατέδειξε ότι 174 εκατ. παγκόσμιες θέσεις εργασίας στον τουριστικό και ταξιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το ασφαλές άνοιγμα υπαρχόντων ταξιδιωτικών “διαδρόμων”, όπως αυτή του Λονδίνου Heathrow – Ντουμπάι, με τα κατάλληλα πρωτόκολλα τεστ και υγιεινής, αποδεικνύει ότι τα διεθνή ταξίδια μπορούν ήδη να πραγματοποιηθούν με ελάχιστο και αποδεκτό κίνδυνο.

Μαζί με τους φορείς ACI, WEF και ICC, το WTTC εντόπισε τέσσερα βασικά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την ασφαλή αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων των διεθνώς αναγνωρισμένων καθεστώτων τεστ πριν από την αναχώρηση, κοινών πρωτοκόλλων υγείας και υγιεινής που ευθυγραμμίζονται με τα καθιερωμένα παγκόσμια πρότυπα που ορίζονται από τον ICAO (και τα πρωτόκολλα ασφαλών ταξιδιών “WTTC Safe Travels” και “Airport Health Accreditation”), ένα καθεστώς διαχείρισης κινδύνου και διεθνώς συνεπή και αναγνωρισμένα ταξιδιωτικά ‘διαβατήρια”. Το WTTC και οι φορείς του τουρισμού προειδοποιούν ενάντια στην εισαγωγή των λεγόμενων “διαβατηρίων υγείας” -σε αντίθεση με τα διεθνώς αναγνωρισμένα ταξιδιωτικά διαβατήρια που εξετάζονται επί του παρόντος- τα οποία θα καθυστερούσαν περαιτέρω την ανάκαμψη.

Τα τέσσερα μέτρα που προσδιορίστηκαν από την WTTC και τους διεθνείς εταίρους της είναι τα εξής:

  • Παγκόσμια αναγνωρισμένο καθεστώς τεστ κατά την αναχώρηση
  • Κοινά πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής
  • Καθεστώς διαχείρισης κινδύνων
  • Ταξιδιωτικές άδεις εισόδου (π.χ. CommonPass, AOK Pass και IATA Travel Pass)

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Το WTTC χαιρετίζει τις απίστευτες εξελίξεις και ενθαρρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ιατρικές εξελίξεις στα εμβόλια για τον COVID-19, που οροθετούν την αρχή των εμβολιασμών. Τα εμβόλια που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή πραγματικά αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού και ελπίζουμε ότι είναι μόνο το πρώτο από τα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον κόσμο, σηματοδοτούν την αρχή της επιστροφής μας σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής και την επιστροφή ασφαλών και σίγουρων διεθνών ταξιδιών.

Τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια θα είναι κρίσιμα για την καταπολέμηση του COVID-19 και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τους ανθρώπους ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ωστόσο, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για τον εμβολιασμό του κόσμου και για τα ίδια τα εμβόλια ώστε να έχουν σημαντική επίδραση στον παγκόσμιο πληθυσμό – και ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας απλά δεν μπορεί να περιμένει. Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για τα ταξίδια, αλλά πρέπει να συνυπάρχει με τα καθεστώτα τεστ και να θεωρείται ως προοδευτική βελτίωση για τα ήδη ασφαλή ταξίδια.

Οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να επιδείξουν ηγετικό ρόλο ανοίγοντας διμερείς ταξιδιωτικούς ‘διαδρόμους’ σε βασικά διεθνή δρομολόγια με χώρες που εφαρμόζουν τις ίδιες ισχυρές διαδικασίες διαχείρισης κινδύνου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024