Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεκινά σήμερα στο Πεκίνο το 10ο ετήσιο συνέδριο του WTTC
World Travel & Tourism Council

Ξεκινά σήμερα στο Πεκίνο το 10ο ετήσιο συνέδριο του WTTC

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΕΚΙΝΟ: Φιλοξενούμενο απο τον Κινεζικό Οργανισμό Τουρισμού (China National Tourism Administration), διοργανώνεται φέτος στο Πεκίνο το 10ο Ετήσιο Συνέδριο του World Travel & Tourism Council (WTTC), από τις […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΕΚΙΝΟ: Φιλοξενούμενο απο τον Κινεζικό Οργανισμό Τουρισμού (China National Tourism Administration), διοργανώνεται φέτος<...> στο Πεκίνο το 10ο Ετήσιο Συνέδριο του World Travel & Tourism Council (WTTC), από τις 25 – 27 Μαΐου 2010, με θέμα “WorldΆs Leading Industry Reaching New Frontiers”.

Ο κ. Shao Qiwei, πρόεδρος του China National Tourism Administration, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μετά από οργανωμένες προσπάθειες οι αφίξεις του εισερχόμενου τουρισμού στην Κίνα το πρώτο τετράμηνο του έτους έφτασαν τα 12.860.000, σημειώνοντας αύξηση 8,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη χρονιά, ενώ ο εξερχόμενος τουρισμός έφτασε τα 13.710.000, σημειώνοντας αύξηση 14,5%, ενώ εκτιμάται ότι το συνολικό εισόδημα από τον εσωτερικό τουρισμό θα παρουσιάσει αύξηση ρεκόρ της τάξης του 20%.

Στο συνέδριο -μεταξύ άλλων- θα αναλυθούν και θέματα που αφορούν στον τουρισμό της Κίνας ο οποίος παρουσιάζει νέες ευκαιρίες λόγω της ραγδάιας ανάπτυξης και εξάπλωσής του.

Το Ιnternet, τα smartphones και οι νέες τεχνολογίες, καθώς και η διανομή της πληροφορίας μέσω των μη παραδοσιακών καναλιών θα απασχολήσουν επίσης τους συνέδρους την πρώτη ημέρα.

Οι πολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της περιόδου μας, επηρεάζουν την κοινωνική δομή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πληθυσμός γίνεται γηραιότερος, οι μονογονικές οικογένειες αυξάνονται, οι πολυάνθρωπες κοινωνίες των αναπτυσόμενων χωρών γίνονται πλουσιότερες και αρχίζουν να ταξιδεύουν, ενώ πολλά αναπτυγμένα κράτη υποφέρουν από ανεργία. Όλα αυτά τα θέματα επηρεάζουν τον παγκόσμιο τουρισμό και την δομή των κοινωνιών. Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν επιτυχία παρά τις δύσκολες στιγμές που ζούμε κάνοντας επεκτάσεις και επενδύσεις. Διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών αλυσίδων και τουριστικών επιχειρήσεων θα αναλύσουν τα παραπάνω θέματα και την επίδρασή τους στον τουρισμό.

Τη δεύτερη μέρα, στην πρώτη συνεδρία θα συζητηθούν οι περιβαντολλογικές επιδράσεις του τουρισμού και η αειφορία στο κοντινό μέλλον. Η δημιουργικότητα και οι καινοτομίες που είναι απαραίτητες στην επιτυχή δημιουργία των τουριστικών επιχειρήσεων στις μέρες μας, αλλά και των προορισμών θα είναι το κύριο θέμα στη δεύτερη ημέρα.

Τέλος, οι σύνεδροι θα αναρωτηθούν ποιες είναι οι ικανότητς που χρειάζονται οι άνθρωποι για να κάνουν πραγματικότητα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις μέρες μας εξετάζοντας το ρόλο των κυβερνήσεων και τις συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ικανή ποσότητα ανθρώπινου δυναμικού πλήρως εκπαιδευμένου και καταρτισμένου για τον τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024