Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεκίνησε η 18η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
UNWTO

Ξεκίνησε η 18η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΣΤΑΝΑ: Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν την Αστανά γίνεται φέτος η 18η Γενική Συνέλευση του UNWTO, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα. Το κέντρικο θέμα που θα συζητηθεί είναι η πρόταση που έχει κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού “Roadmap for Recovery” ως απάντηση στην παγκόσμια κρίση της εποχής μας…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΣΤΑΝΑ: Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν την Αστανά γίνεται φέτος η 18η Γενική Συνέλευση του UNWTO, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα. Το<...> κέντρικο θέμα που θα συζητηθεί είναι η πρόταση που έχει κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού “Roadmap for Recovery” ως απάντηση στην παγκόσμια κρίση της εποχής μας.

Η πρόταση “Roadmap for Recovery” είναι το κλειδί με το οποίο ο παγκόσμιος τουρισμός θα βγει από την ύφεση και θα οδηγηθεί προς μια πιο πράσινη κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, ο Γενικός Γραμματέας (ad interim) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai παρουσίασε την πρόταση, ενώ μετά ακολούθησε ανοικτή συζήτηση πάνω στο θέμα.

Η πρόταση αυτή ενσωματώνει τα αποτελέσματα της επιτροπής του UNWTO Tourism Resilience Committee που συγκροτήθηκε το 2008. Το “Roadmap for Recovery” υπογραμμίζει τη δυνατότητα του τουρισμού να παίξει έναν σπουδαίο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, να υποστηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες, και να προετοιμάσει την κοινωνία για μια στροφή προς την πράσινη οικονομία. Βασίζεται δε, σε τρεις άξονες: την προσαρμοστικότητα, το κίνητρο, και την πράσινη οικονομία.

Προσαρμοστικότητα: Παρά το γεγονός ότι ο παγκόσμιος τουρισμός έχει υποδείξει μεγάλη αντοχή και προσαρμοστικότητα σε άλλες κρίσεις, τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Ο ΠΟΤ καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα υποστήριξης της εργασίας, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρατηρούμε την αγορά και τις τάσεις της ώστε να αντιλαμβανόμαστε οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει. Αυτό όμως απαιτεί στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του ιδιωτικού και κρατικού τομέα, των φορέων τουρισμού, αλλά και των κυβερνήσεων. Τέλος, πρέπει να ενθαρρυνθεί η συνεργασία μεταξύ ιδιωτών και κράτους ώστε να υπάρχει καταμερισμός στο κόστος, αύξηση των τουριστών, και διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Κίνητρο: Η δημιουργία θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο οποιασδήποτε προσπάθειας. Η κατανάλωση σε τουριστικά αγαθά έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία. Οι μικρομεσσαίες τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν πιστωτική ικανότητα και επαγγελματική κατάρτιση για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και ίσως και να αυξηθούν. Η κατανάλωση χρημάτων σε προωθητικές κινήσεις και η κεφαλοποίηση των μεγάλων ΅γεγονότωνΆ όπως αθλητικές συναντήσεις, μεγάλα συνέδρια κτλ πρέπει να εντατικοποιηθεί. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, η τουριστική διαδικασία θα πρέπει να γίνει πιο εύκολη. Οι ταξιδιωτικοί φόροι και οι βίζες θα πρέπει μειωθούν και σε ορισμένες περιπτώσεις να εξαληφθούν τελείως.

Πράσινη Οικονομία: Ο τουρισμός μπορεί να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για τη στροφή προς την πράσινη οικονομία συμβάλλοντας με ΅καθαρέςΆ υηρεσίες και προϊόντα, με ανάπτυξη θέσεων εργασίας σε αειφορικές πρωτοβουλίες, και με τη δημιουργία οικολογικών καταλλυμάτων. Θα πρέπει λοιπόν σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις να περιλαμβάνονται προγράμματα και κίνητρα που θα ενθαρρύνουν τον ΅πρασινοΆ τουρισμό. Όμως η πραγματική πρόκληση είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού προς τα αειφόρα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024