Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεναγήσεις 'σκοτεινού τουρισμού από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Ξεναγών και την Clio Muse Tours
Ξεναγήσεις

Ξεναγήσεις 'σκοτεινού τουρισμού από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Ξεναγών και την Clio Muse Tours

Οι ξεναγήσεις της Clio Muse, σε συνδυασμό με τα συμπεράσματα του RePAST και άλλα εκπαιδευτικά υλικά, θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος της εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών για την επιμόρφωση των επαγγελματιών του τουρισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Ξεναγών (FEG), σε συνεργασία με την Clio Muse Tours οργανώνει και διεξάγει 30 εκπαιδευτικά διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα τις ξεναγήσεις σκοτεινού τουρισμού (Dark Tourism). Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι μέρος του συν-χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος RePAST και απευθύνονται σε πιστοποιημένους ξεναγούς σε Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Ελλάδα, Βοσνία, Κόσοβο, Ιρλανδία και Ισπανία. Ο χρόνος διεξαγωγής τους είναι τρεις μήνες ξεκινώντας από τα μέσα Ιανουαρίου.

Στόχος του RePAST είναι να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές κοινωνίες διαχειρίζονται το ταραγμένο και διχαστικό ιστορικό τους παρελθόν και μέσα από την ανάλυση του συγκρουσιακού λόγου του παρελθόντος, θα επιδιωχθεί μέσα από  τη συγκριτική μελέτη 8 χωρών να εντοπιστούν οι παράγοντες που αναζωπυρώνουν παλιές συγκρούσεις και διαμάχες δημιουργώντας εμπόδια στην ανάδειξη της ιδέας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ως εταίρος του προγράμματος, η Clio Muse Tours έχει δημιουργήσει 8 ψηφιακές ξεναγήσεις σκοτεινού τουρισμού, μια για κάθε χώρα που εξετάζει το  RePAST. Για τη συγγραφή αυτών των ξεναγήσεων αναπτύχθηκε μεθοδολογία έρευνας, αξιολόγηση γραπτών και προφορικών ιστορικών πηγών, άρθρων και βιβλίων από πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες καθώς και κυβερνητικές αναφορές.

Οι ξεναγήσεις της Clio Muse σε συνδυασμό με τα συμπεράσματα του RePAST και άλλα εκπαιδευτικά υλικά θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος της εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών για την επιμόρφωση των επαγγελματιών του τουρισμού.

Στόχος είναι να παρέχουν στους ξεναγούς τα απαραίτητα εργαλεία για τη σωστή διεξαγωγή των ξεναγήσεων σκοτεινού τουρισμού. Έχοντας παρατηρήσει μια αυξημένη ζήτηση σε αυτού του τύπου ξεναγήσεων, πιστεύουμε ότι αυτά τα διαδικτυακά σεμινάρια θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ξεναγών και θα βοηθήσουν στην ανάδειξη άγνωστων πλευρών της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτών των χωρών.

Στη φωτογραφία, δελτίο ταυτότητας της εβραϊκής οικογενείας Πάρδο, από την ξενάγηση της Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024