Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπερψήφισαν τη συμφωνία “Ανοιχτών Ουρανών” οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε.
Βρυξέλλες: Ναι στην απελευθέρωση των αερομεταφορών

Υπερψήφισαν τη συμφωνία “Ανοιχτών Ουρανών” οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε.

Υπερ της συμφωνίας “Ανοιχτών Ουρανών” κατέληξαν χτες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από μακροχρόνιες συζητήσεις και αρκετές αντιδράσεις. Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. και θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Μαρτίου 2008…

Υπερ της συμφωνίας “Ανοιχτών Ουρανών” κατέληξαν χτες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από μακροχρόνιες συζητήσεις και αρκετές αντιδράσεις. Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση των αεροπορικών<...>πτήσεων μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. και θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Μαρτίου 2008. Αρχικά η ισχύς της συμφωνίας είχε προγραμματισθεί για τον προσεχή Οκτώβριο, αλλά έπειτα από πρόταση της Βρετανίας, που είχε προβάλλει και τις πιο έντονες αντιδράσεις, η τελική ημερομηνία εφαρμογής της μετατέθηκε.

Η συμφωνία «Ανοικτοί ουρανοί» θα υπογραφεί στις 30 Απριλίου, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής Ε.Ε. – Η.Π.Α., που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον και με την εφαρμογή της θα παύσει η ισχύς όλων των διμερών συμφωνιών ανάμεσα σε Η.Π.Α. και χώρες της Ε.Ε., που ισχύουν σήμερα στον τομέα των αερομεταφορών.

Υπέρ της συμφωνίας Ε.Ε. και Η.Π.Α. στον τομέα των αερομεταφορών τοποθέτηθηκε με παρέμβαση του κατά τη συζήτηση της Συνόδου και ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Στόχος ανέφερε είναι η διαμόρφωση μιας μεγάλης αεροπορικής αγοράς μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., από τη δημιουργία της οποίας θα υπάρξει όφελος και για τις δύο πλευρές. Στη μεγάλη αυτή αεροπορική αγορά, στα επόμενα πέντε χρόνια προβλέπεται ότι ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί κατά 25 – 26 εκατομμύρια και ότι θα δημιουργηθούν, στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, 80.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024