Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι από σήμερα το πρωί
Προορισμός

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι από σήμερα το πρωί

Έως σήμερα οι μάσκες δεν ήταν υποχρεωτικές σε ανοιχτούς χώρους, εκτός από τις λαϊκές αγορές και πολυσύχναστους χώρους, στο εσωτερικό των καταστημάτων και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η χρήση μάσκας προσώπου θα καταστεί υποχρεωτική παντού στο Παρίσι στους δημόσιους χώρους από σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 8 το πρωί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο την αντιδήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο μετέδωσε την είδηση τονίζοντας πως ένα νομαρχιακό διάταγμα θα υπογραφεί αργότερα σήμερα.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την επιβολή εκ νέου της καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο. Ωστόσο από τον Ιούλιο αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα από την πανδημίας του COVID-19, το οποίο έχει επιταχυνθεί από τα μέσα Αυγούστου, φτάνοντας τα 6.111 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο (η μεγαλύτερη αύξηση από την εφαρμογή του lockdown στα μέσα Μαΐου).

Έως σήμερα οι μάσκες δεν ήταν υποχρεωτικές σε ανοιχτούς χώρους, εκτός από τις λαϊκές αγορές και πολυσύχναστους χώρους, στο εσωτερικό των καταστημάτων και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με τη νέα απόφαση ακόμη και οι οδηγοί δικύκλων υποχρεούνται στη χρήση της.

Ο πρωθυπουργός Jean Castex, σε συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί ανέφερε ότι η γαλλία έχει φτάσεις σε κρίσιμο σημείο, με 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, “μια κόκκινη γραμμή’, όπως τη χαρακτήρισε. “Βρισκόμαστε σε περίοδο επιδημιολογικής έξαρσης και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να αποφύγουμε νέο lockdown”, τόνισε.

(φωτό © Charles Platiau, Reuters)

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024