Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί1ο Greek Tourism Workshop στην Ινδία: Προβλέπεται σημαντική αύξηση των Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018
Τουριστικά γραφεία

1ο Greek Tourism Workshop στην Ινδία: Προβλέπεται σημαντική αύξηση των Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018

Στο 1ο Greek Tourism Workshop στην Ινδία επιβεβαιώθηκαν αφενός οι αισιόδοξες προβλέψεις για τη σημαντική αύξηση των Ινδών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2018, αφετέρου η ανοδική τάση για ζήτηση τουριστικών υπηρεσιών τα επόμενα χρόνια.

Με τη συμμετοχή 140 travel agents, Tour Operators, facilitators και εμπορικών αντιπροσώπων ολοκληρώθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στην Ινδία που πραγματοποιήθηκε στο The Park Hotel στο Νέο Δελχί στις 22 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους συμμετέχοντες για την άρτια οργάνωσή της, τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Νέο Δελχί, ενώ χορηγοί ήταν η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines, το Γραφείο Τουρισμού Mideast Travel και η online πλατφόρμα The Booking Expert.

Στο 1ο Greek Tourism Workshop στην Ινδία, που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας Congress and Business Planners, επιβεβαιώθηκαν αφενός οι αισιόδοξες προβλέψεις για την σημαντική αύξηση των Ινδών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2018, αφετέρου η ανοδική τάση για ζήτηση τουριστικών υπηρεσιών τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της προβολής της χώρας μας ως ιδανικός προορισμός για Τουρισμό Υγείας οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από την ελληνική τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που ακολούθησε μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, ο Έλληνας πρέσβης στην Ινδία, κ. Πάνος Καλογερόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τις ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για σημαντική αύξηση των Ινδών που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ινδία αποτελεί μία πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγορά, αλλά χρειάζεται επιμονή και συντονισμένες προσπάθειες για να προσελκύσουμε περαιτέρω το ενδιαφέρον των κατοίκων και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Η κα Κατερίνα Μούσμπε, Managing Director της Mideast Travel, προέτρεψε όλους τους παρευρισκόμενους να απευθύνουν με τη σειρά τους ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Ινδούς για να γνωρίσουν τις ατέλειωτες ομορφιές της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο και ασφαλή προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ελλάδα φημίζεται διεθνώς για τη φιλοξενία των κατοίκων της, αλλά και για το γεγονός ότι οι επισκέπτες ζουν τις διακοπές τους όπως ακριβώς τις ονειρεύονται, επωφελούμενοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τις value-for-money επιλογές που τους προσφέρονται από εξαιρετικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και θέρετρα.

“Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν καλές προσφορές σε εξαιρετικά ξενοδοχειακά θέρετρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, με καλό φαγητό και πλήθος δραστηριοτήτων που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε μία τέτοια εκδήλωση που συνδέει την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας με την παγκόσμια αγορά“, δήλωσε ο Alp Yavuzeser, γενικός διευθυντής, της Turkish Airlines στην Αθήνα. Όπως επισήμανε: “Η Turkish Airlines συνδέει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο και φέρνει χιλιάδες ξένους ταξιδιώτες στη χώρα κάθε χρόνο, υποστηρίζοντας την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου”.

Υπογραμμίζεται ότι το 1ο Greek Tourism Workshop στην Ινδία, αποτελεί την πρώτη από τις πέντε συνολικά προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο 2018 της Congress and Business Planners, που έχουν ως σκοπό τη δυναμική ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος μέσα από δράσεις προβολής της Ελλάδας σε επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς.

Ήδη, για τις επόμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω δυναμικές αγορές των αραβικών χωρών παρατηρείται ρεκόρ συμμετοχής, τόσο από ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και από δημόσιους φορείς.

  • Greek Tourism Workshop in Kuwait (Kuwait City), 20/02/2018
  • Greek Tourism Workshop in Saudi Arabia (Riyadh), 21/03/2018
  • Greek Tourism Workshop in U.A.E. (Dubai), 21/04/2018
  • Greek Tourism Workshop in Lebanon (Beirut), 02/05/2018
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024