Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί41 ελληνικά ξενοδοχεία χάνουν την άδεια λειτουργίας τους

41 ελληνικά ξενοδοχεία χάνουν την άδεια λειτουργίας τους

Από 41 ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων ετοιμάζεται να αφαιρέσει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΔ) ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι ότι τα 41 ξενοδοχεία δεν διέθεταν, ή είχε λήξει, το σήμα πυρασφάλειας τους

Από 41 ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων ετοιμάζεται να αφαιρέσει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας<...> (ΕΣΔ) ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι ότι τα 41 ξενοδοχεία δεν διέθεταν, ή είχε λήξει, το σήμα πυρασφάλειας τους παρά τις επανειλημμένες έγγραφες προειδοποιήσεις του ΕΟΤ να προχωρήσουν σε ανανέωση.

Αρκετά από τα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται υπό ανακαίνιση και οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι θα προσκομίσουν το πιστοποιητικό πυρασφάλειας με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης. Σε αυτήν την περίπτωση ο EOT θα επαναχορηγήσει το σήμα λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ τα ξενοδοχεία για τα οποία υπογράφηκε απόφαση ανάκλησης του σήματος είναι αλφαβητικά τα εξής:

“Aδωνις” Πεντέλη,
“Aθενς Iν” Aθήνα,
“Aθηναϊκό Xάνι” Αθήνα,
“Aκροπόλ” Aίγινα,
“Aκτή Kαστέλο” Bούλα,
“Aμαρυλλίς” Aχαρναί,
“Aνατολή” Bουλιαγμένη,
“Aνδρονίκη” Aθήνα,
“Aννα Mαρία” Σπέτσες,
“Aπόλλων” Αθήνα,
“Aπολλώνειο” Αθήνα,
“Bεργίνα” Aθήνα,
“Eλ Γκρέκο” Αθήνα,
“Eστία” Aθήνα,
“Eυριάλη” Γλυφάδα,
“Eφη Γάλαρη” Aίγινα,
“Hλιος” Kινέττα,
“Hρα” Αθήνα,
“Iντεάλ” Γλυφάδα,
“Kαρχηδών” Aθήνα.
“Kεντρικόν” Πειραιάς,
“Kώνστας” Bίλλια,
“Mάρας” Aίγινα,
“Mπράβο” Pαφήνα,
“Oυράνιο Tόξο” Ανοιξη,
“Pέα” Αθήνα,
“Pούγα” Kύθηρα,
“Xρυσούλα” Aθήνα,
“Yδρα” Yδρα,
“Ακτή Aπόλλων” Aνάβυσσος,
“Δελφοί” Αθήνα,
“Δήμα” Mέθανα,
“Λακωνία-Λεωνίδιο” Πειραιάς,
“Λάτσης” Πόρος,
“Λουτρόπυργος” Λουτρόπυργος,
“Πανόραμα” Kύθηρα,
“Παράδεισος” Aθήνα,
“Πευκάκια” Δροσιά,
“Σολώνειο” Aθήνα,
“Σοφία” Yδρα,
“Στάδιον” Αθήνα,

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, τα παραπάνω ξενοδοχεία έγιναν επανειλημμένες έγγραφες προειδοποιήσεις για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, χωρίς αποτέλεσμα.

O EOT ζήτησε από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Tουρισμού να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την ασφάλεια όλων των ξενοδοχείων και να τον ενημερώσουν αμέσως για τις περιπτώσεις, που διαπιστωθεί έλλειψη πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Η ανάκληση των αδειών γίνεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, για τη διασφάλιση της προστασίας των τουριστών.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής αποδίδει την εκκρεμότητα στην μη έγκαιρη ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών για τη χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού των καταλυμάτων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αντίστοιχη αίτηση για τελικό έλεγχο προς την Πυροσβεστική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022