Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις6η POLIS: Βράβευση των ομορφότερων πλατειών και πεζοδρόμων της Ελλάδας
Helexpo A.E.

6η POLIS: Βράβευση των ομορφότερων πλατειών και πεζοδρόμων της Ελλάδας

Με την απονομή ενός Ειδικού Βραβείου και οκτώ Επαίνων ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, ο «1ος Διαγωνισμός Ομορφότερης Πλατείας και Πεζοδρόμου», που διοργάνωσε η Helexpo A.E., στο πλαίσιο της 6ης […]

Με την απονομή ενός Ειδικού Βραβείου και οκτώ Επαίνων ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, ο «1ος Διαγωνισμός Ομορφότερης Πλατείας και Πεζοδρόμου», που διοργάνωσε η Helexpo A.E., στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων<...>Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου, Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων POLIS.

Στον «1ο Διαγωνισμό Ομορφότερης Πλατείας και Πεζοδρόμου» έλαβαν μέρος 13 συμμετοχές από ισάριθμους Δήμους από ολόκληρη τη χώρα. Στόχος του Διαγωνισμού, όπως τόνισε κατά την τελετή απονομής ο Αντιπρόεδρος της Helexpo A.E. και μέλος της Επιτροπής του Διαγωνισμού, κ. Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης, “είναι η επιβράβευση και ενθάρρυνση των τοπικών κοινωνιών, όπως εκφράζονται μέσα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υιοθέτηση σε όλη τη χώρα έργων και δράσεων, που θα προστατεύουν και θα αναδεικνύουν τη φυσιογνωμία των ελληνικών πόλεων μικρών ή μεγάλων, αλλά και συγχρόνως θα προσεγγίζουν με ευαισθησία και γνώση τα θέματα της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους”.

Το Ειδικό Βραβείο Ομορφότερης Πλατείας και Πεζοδρόμου της 6ης POLIS απονεμήθηκε στη συμμετοχή του Δήμου Αιανής Κοζάνης με τίτλο «Κεντρική Πλατεία Οικισμού Αιανής», για τη «δημιουργία ενός υποδειγματικού χώρου πρασίνου και υγείας στη θέση του παλιού Σχολικού Κήπου σε ανθρώπινη κλίμακα, εμπλουτισμένου με τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία χλωρίδας της περιοχής, με έντονο τον χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διάστασης του έργου και με απώτερο στόχο την απόλαυση του τόσο από τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες της Αιανής». Το Ειδικό Βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος της Helexpo A.E., κ. Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης και το παρέλαβε ο Δήμαρχος Αιανής, κ. Γεώργιος Τζέλος.

Αντίστοιχα, οι οκτώ Έπαινοι απονεμήθηκαν στις συμμετοχές:


  • του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Κεντρικός Αρχαιολογικός Περίπατος – Ανάπλαση της Πλατείας Αρχαίας Αγοράς».
  • του Δήμου Λαρισαίων με τίτλο «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Αρχαίου Θεάτρου – διαμόρφωση πεζόδρομων Βενιζέλου – Παπαναστασίου – Ήφαιστου».
  • του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «Αποκατάσταση και ανάδειξη βασικών στοιχείων του ιστορικού – εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων (δυτικό τμήμα)».
  • του Δήμου Εδέσσης με τίτλο «Διαμόρφωση Πλατείας Τημενιδών».
  • του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Διαμόρφωση Πλατείας Κεραμικού -πρώην Κορετική Αγορά».
  • του Δήμου Κοζάνης με τίτλο «Δημιουργία δημοτικού κήπου και ανάδειξη-αναβάθμιση αστικού & περαστικού πρασίνου».
  • του Δήμου Βύρωνα με τίτλο «Ενίσχυση αστικού πρασίνου και διαμόρφωση χώρων αναψυχής».
  • του Δήμου Ζωγράφου με τίτλο «Διαμόρφωση χώρου Πάρκου 49 στρεμμάτων στο Γουδί».

Τιμητικές διακρίσεις για τη συμμετοχή τους απονεμήθηκαν, επίσης στις συμμετοχές:

  • του Δήμου Νέας Μάκρης (Αττικής) με τίτλο «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης – παραλιακός πεζόδρομος».
  • του Δήμου Φερών με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας `Ανω Φερών».
  • του Δήμου Μουρεσίου με τίτλο «Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Πλάκας-Αγ.Ιωάννη-Παπά Νερό».
  • του Δήμου Δίου (Δ.Δ. Βροντούς) με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας Δ.Δ. Βροντούς».

Τους Επαίνους και τις Τιμητικές Διακρίσεις απένειμαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo A.E. κ. Θέμης Καρστιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Γκογκοζώτος, ο Γενικός Διευθυντής της Helexpo A.E. κ. Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, ο νομαρχιακός σύμβουλος Τρικάλων και μέλος του δ.σ. της ΕΝΑΕ κ. Χρήστος Μιχαλάκης, η προϊσταμένη του Τμήματος ΑΜΕΑ του υπουργείου Εσωτερικών κα. Σοφία Ασπρούδα-Σίρκου, η αρχιτέκτων μηχανικός-εκπρόσωπος ΤΕΕ/ΤΚΜ κα. Φανή Δάλλα και ο εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ στην Επιτροπή του Διαγωνισμού κ. Απόστολος Αλατάς.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024