Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Γκερέκου: Έλλειψη κεντρική στρατηγική για τον τουρισμό
Συνέντευξη στην εφημερίδα Το Βήμα

Α. Γκερέκου: Έλλειψη κεντρική στρατηγική για τον τουρισμό

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Το Βήμα”, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Aντζελα Γκερέκου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενιαία κεντρική στρατηγική για τον τουρισμό. “Το κάθε υπουργείο και ο κάθε υπουργός `πράττει κατά το δοκούν`, χωρίς να…

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Το Βήμα”, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Aντζελα Γκερέκου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενιαία κεντρική στρατηγική για τον<...> τουρισμό. “Το κάθε υπουργείο και ο κάθε υπουργός `πράττει κατά το δοκούν`, χωρίς να συνεργάζεται με κανέναν άλλο, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ελάχιστες ουσιαστικές αρμοδιότητες και περιορισμένο προϋπολογισμό, αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση αποτελεσματικά. Τα νομοθετικά κενά που υπάρχουν στο χώρο του τουρισμού είναι τεράστια, η εικόνα και η `ταυτότητα` της χώρας σε επίπεδο προβολής είναι τελείως συγκεχυμένη από τις διαρκείς αλλαγές στην επικοινωνιακή στρατηγική για την οποία ουδείς γνωρίζει πως ακριβώς και με τι κριτήρια σχεδιάζεται και εκτελείται, και γενικά τα πράγματα στον Τουρισμό, δεν παρουσιάζουν την εικόνα ενός συντεταγμένου πεδίου πολιτικής”.

“Οι προτεραιότητες τη στιγμή αυτή, πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση της στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων με κάθε τρόπο ούτως ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, στη νομοθετική οργάνωση του πεδίου του Τουρισμού και στο ξεκαθάρισμα των μεσοπρόθεσμων (τουλάχιστον) στόχων μας, για το είδος του τουρισμού που θέλουμε να υπάρχει στη χώρα μας τη επόμενη ημέρα της παγκόσμιας κρίσης”, τόνισε η κα Γκερέκου.

Σε ερώτηση εάν τα μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού είναι επαρκή, απάντησε: “Κατά τη γνώμη μου, απαιτούνταν ακόμη πιο τολμηρές αποφάσεις για τον Τουρισμό τη στιγμή αυτή. Εκ του αποτελέσματος μέχρι στιγμής, τα συγκεκριμένα μέτρα δεν φαίνεται να είχαν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Aλλες ανταγωνίστριες χώρες μας, προχώρησαν στη μείωση του ΦΠΑ, εμείς όχι. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο μέτρο από μόνο του, θα ήταν σε θέση να δώσει κάποια σοβαρή «ανάσα» στις τουριστικές επιχειρήσεις και θα είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Το κεντρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τη στιγμή αυτή οι επιχειρήσεις του Τουρισμού στη χώρα είναι το πρόβλημα της ρευστότητας, το οποίο αλυσιδωτά προκαλεί πολλά άλλα επιμέρους σοβαρά προβλήματα όπως είναι λογικό. Επομένως, απαιτούνται άμεσα μέτρα τα οποία να στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες και λόγω της φύσης της συγκεκριμένης δραστηριότητας, χρειάζονται αυτή τη στήριξη τώρα, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην περίοδο μετά το τέλος της θερινής σεζόν. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι το φθινόπωρο μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες ώρες, όταν κάνουμε το συνολικό `ταμείο` μας σαν χώρα, ως προς τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής κίνησης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024