Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Κελεπέσιης: Το κυπριακό τουριστικό προϊόν έχει ανάγκη εμπλουτισμού
Συνέντευξη του προέδρου του ECTAA στο InB TV

Α. Κελεπέσιης: Το κυπριακό τουριστικό προϊόν έχει ανάγκη εμπλουτισμού

Την ανάγκη να εμπλουτιστεί το κυπριακό τουριστικό προϊόν τόσο με ενέργειες του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, εκφράζει μέσα από συνέντευξη στο “InB TV” o πρόεδρος του ECTAA και […]

Την ανάγκη να εμπλουτιστεί το κυπριακό τουριστικό προϊόν τόσο με ενέργειες του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, εκφράζει μέσα<...> από συνέντευξη στο “InB TV” o πρόεδρος του ECTAA και εκτελεστικός πρόεδρος του ταξιδιωτικού γραφείου Top Kinisis Travel, κ. Aκης Κελεπέσιης. “Η Κύπρος καταγράφει μείωση στις αφίξεις τα τελευταία χρόνια, λόγω του κακού τουριστικού προϊόντος. Γι αυτό και το κράτος πρέπει να προχωρήσει άμεσα με εμπλουτιστικά έργα υποδομής”, δήλωσε. “Ταυτόχρονα, ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται να προχωρήσει σε αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων. Ακόμα και να μην είχαμε κρίση πάλι θα είχαμε μείωση έστω και μικρότερη. Σημασία δεν έχει το ποσοστό, αλλά τι κάνουμε για τις επόμενες χρονιές, μιας και αυτή, είναι ήδη χαμένη. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την κρίση. Του χρόνου αν δεν υπάρχει κρίση ποια θα είναι η δικαιολογία μας;”, διερωτάται ο πρόεδρος του ECTAA.

O κ. Κελεπέσιης προσθέτει πως και ο εξερχόμενος τουρισμός θα έχει πτώση. Πάντως, θεωρεί πως αυτή δεν θα οφείλεται τόσο στην κρίση, όσο στη νέα γρίππη Α, η οποία λαμβάνει τεράστια προβολή και έχει επηρεάσει τους Κύπριους. Η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά πάντως εξακολουθούν να παραμένουν οι βασικοί προορισμοί των Κυπρίων και σαν δεύτερος προορισμός η Κεντρική Ευρώπη.

Όσον αφορά την Top Kinisis, ο κ. Aκης Κελεπέσιης, θεωρεί πως είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδιών στην Κύπρο που παράλληλα, ασχολείται με όλους τους τομείς του τουρισμού. Η Top Kinisis πρόσφατα εξαγόρασε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στη Λευκωσία και άνοιξε ακόμα ένα υποκατάστημα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. “Παγκύπρια υπάρχουν δέκα σημεία εξυπηρέτησης πελατών. Προχωρούμε βάση σχεδίων για να παραμείνουμε πρώτοι στον κλάδο μας αναπτύσσοντας παράλληλα νέους τομείς όπως ο εγχώριος και ο αθλητικός τουρισμός. Επίσης, υπάρχει ένα δυνατό τμήμα που εξυπηρετεί αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά στα εισιτήρια. Πιστεύω πως είμαστε η μεγάλη και ανερχόμενη δύναμη στον τομέα”, σημειώνει ο κ. Κελεπέσιης.

Περί τα τέλη Μαΐου διεξήχθη στη Βουδαπέστη το διεθνές συνέδριο του ECTAA υπό την προεδρία του κ. Κελεπέσιη, ενώ το επόμενο έχει διευθετηθεί να γίνει στη Λευκωσία. “Tα αποτελέσματα του συνεδρίου ήταν ενθαρρυντικά, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο όταν και υπήρχε μεγάλη ανησυχία λόγω της κρίσης. Τα μέλη μας θεωρούν πως η κρίση σιγά-σιγά φεύγει και αναπτερώνονται οι ελπίδες. Εκτίμηση του Συνεδρίου ήταν πως η ανάκαμψη θα αρχίσει από τα τέλη αυτού του έτους”, σημείωσε ο πρόεδρος του ECTAA. Ο Σύνδεσμος, αποφάσισε επίσης να κινηθεί νομικά εναντίον της IATA τόσο σε σχέση με τα δύσκολα οικονομικά κριτήρια που θέτει όσο και σχέση με τη συχνότητα των πληρωμών που ζητά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024