Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑδελφοποίηση των συλλόγων διευθυντών Ελλάδας και Κύπρου

Αδελφοποίηση των συλλόγων διευθυντών Ελλάδας και Κύπρου

Δύο σύλλογοι διευθυντών ξενοδοχείων από την Ελλάδα και την Κύπρο προχώρησαν στην αδελφοποίησή τους έχοντας κοινό στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε […]

Δύο σύλλογοι διευθυντών ξενοδοχείων από την Ελλάδα και την Κύπρο προχώρησαν στην αδελφοποίησή τους έχοντας κοινό στόχο<...> την ποιότητα των υπηρεσιών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε πρόσφατα για την αδελφοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (Π.Ο.ΔΙ.Ξ.<.>)με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ<.>), ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Νίκος Ρολάνδης χαιρετίζοντας την ενέργεια αδελφοποίησης των δύο Ενώσεων είπε ότι "Θετικό στοιχείο που προέκυψε μέσα από τα ερείπια της τουρκικής εισβολής και κατοχής, είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσης, συνοχής και επικοινωνίας του ελληνισμού, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, στην Ελλάδα, την Κύπρο ή σε ευρύτερους χώρους διασποράς". Επεσήμανε επίσης, την θετική παρουσία του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού και την τεράστια συμβολή των διευθυντών των ξενοδοχείων στην προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών και ποιότητας στους τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο.

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου συμμετείχε στην αδελφοποίηση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων. Για τον σκοπό αυτό επισκέφθηκαν την Κύπρο από 25-29 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε επίσκεψη την Παρασκευή στην Λευκωσία, πράσινη ζώνη, ξενάγηση από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Λέλο Δημητριάδη στο Δημοτικό Μουσείο Λεβέντη.

Οι σύνδεση των δύο συλλόγων θα ανοίξει νέες προοπτικές συνεργασίας με ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επαγγελματικό επίπεδο, εξοικείωση των Κυπρίων επαγγελματιών με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν' όψη και της προετοιμασίας του νησιού για την ένταξη.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι κατ' ιδίαν συζητήσεις των μελών σχετικά με θέματα που απασχολούν τα ξενοδοχεία όπως κόστος υπηρεσιών, ενημερωτικό εγχειρίδιο για τους διευθυντές ξενοδοχείων, χειμερινός τουρισμός (η Κύπρος στο διάστημα αυτό έχει πολύ υψηλή πληρότητα ξενοδοχείων) και αντίστοιχες πολιτιστικές οργανώσεις, εκπαίδευση προσωπικού, βελτίωση παρεχομένων υπηρεσιών κλπ.

Συμφωνήθηκαν επίσης κοινές ενέργειες όπως η ίδρυση Εθνικού Ιδρύματος Διατροφής με στόχο την προαγωγή τοπικών εδεσμάτων Ελλάδας & Κύπρου που εντάσσονται στην ευρύτερη Μεσογειακή διατροφή, οργάνωση κοινών εκδηλώσεων επιμορφωτικών και ενημέρωσης κλπ. Τα μέλη των Συλλόγων πιστεύουν ότι πέρα από την σύσφιξη των σχέσεων θα έχουμε οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο με στόχο πάντοτε την προσφορά υψηλών υπηρεσιών και την προβολή και προώθηση των τουριστικών προορισμών που εκπροσωπούν.

Τα 50 περίπου μέλη των Συλλόγων Διευθυντών από την Ρόδο, την Κρήτη, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη δέχθηκαν την εξαίρετη και γνωστή ζεστή φιλοξενία και αγάπη των Κυπρίων συναδέλφων που οργάνωσαν την εκδήλωση της αδελφοποίησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024