Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑισιόδοξα μηνύματα για το 2011 βλέπουν τα τουριστικά γραφεία
ΗΑΤΤΑ: Γενική Συνέλευση και εκλογές νέου Δ.Σ.

Αισιόδοξα μηνύματα για το 2011 βλέπουν τα τουριστικά γραφεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ,…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) τη<...> Δευτέρα 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, ζήτησε την υιοθέτηση μια εθνικής στρατηγικής, ενός στρατηγικού δόγματος για τον τουρισμό. Τέλος αναφέρθηκε στην απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη, για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών πέραν του μόνιμου, και για το εποχιακό προσωπικό των τουριστικών γραφείων και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2011.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το ΗΑΤΤΑ για την άριστη και αποδοτική συνεργασία επισήμανε ότι “η συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού είναι κομβικής σημασίας και είναι μεγάλο στοίχημα. Στόχος για την πολιτεία είναι να κερδίσουμε μόνιμους λάτρεις της Ελλάδας, οι οποίοι με τη σειρά τους να γίνουν πρεσβευτές της στο εξωτερικό”. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνεισφορά των τουριστικών γραφείων και στο έργο που αυτά επιτελούν στο τουριστικό προϊόν της χώρας, χαρακτηρίζοντας το, κομβικό. Τόνισε ότι ενδεικτικό της δυναμικής των τουριστικών γραφείων, τα οποία αποτελούν στο εξωτερικό συνεργάτες και σημαντικές πηγές πληροφόρησης για τις αγορές, είναι η πρωτοβουλία της ελληνικής τουριστικής ηγεσίας για τη δυνατότητα χορήγησης Visa από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες επικεντρώνοντας στην αγορά της Ρωσίας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτριος Κουσελάς, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη του κλάδου των τουριστικών γραφείων, απτό δείγμα της οποίας είναι η ειδική ρύθμιση που έγινε στην περαίωση. Δεσμεύτηκε να εξετάσει τα εκκρεμή θέματα του κλάδου που σχετίζονται με τη φορολογητέα ύλη. Αναφέρθηκε επίσης στον κοινό στόχο της Κυβέρνησης για 12 μήνες τουρισμό και στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξή του.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τ. Υπουργός, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με το ΗΑΤΤΑ για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και έκανε ειδική μνεία στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του τουρισμού και στην ανάγκη στοχευμένης προβολής. Επικρότησε την πρόταση του Προέδρου του ΗΑΤΤΑ για την ύπαρξη ενός στρατηγικού δόγματος για τον τουρισμό.

Στη σύνθεση των δυνάμεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων και της αερομεταφοράς, με στόχο την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, πιστεύει και ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, η οποία είναι ο μεγάλος χορηγός του ΗΑΤΤΑ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Λεωνίδα Αντωνόπουλο με τίτλο “Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στον Τουρισμό”.

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ.

Το νεοεκλεγέν 15μελές Δ.Σ. έχει ως εξής (με αλφαβητική σειρά):
Αμαραντίδου Δέσποινα, Artion Conferences & Events, Θεσσαλονίκη
Αντωνακάκης Γεώργιος, Alpine Travel, Χανιά
Γκιόκας Κωνσταντίνος, Carlson Wagonlit Travel, Αθήνα
Θεοφανοπούλου Μαρία, Danae Travel Bureau, Αθήνα
Ιωακειμίδης Ιωακείμ, Venus Travel, Αθήνα
Καμμένος Μάριος, Four Ways Travel, Βόλος
Καραμπατζάκη Ευαγγελία, Leon Tours, Αλεξανδρούπολη
Κελαϊδίτης Νικόλαος, Passepartout Tours, Αθήνα
Κοντός Βασίλειος, Corfu Holidays, Κέρκυρα
Μαρούτσος Γεώργιος, Zita Travel Consultants, Αθήνα
Παπαδάκης Ιωάννης, Sunnydays on Crete, Ηράκλειο
Παπαθανάσης Νικόλαος, TUI Hellas, Αθήνα
Σκάγια Βασιλική, Dayrise Holidays, Θεσσαλονίκη
Τελώνης Γεώργιος, Ferry Center, Πάτρα
Τσιλίδης Λύσανδρος, Nel Travel, Πειραιάς.

Τέλος ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλεί και το γεγονός ότι μεταξύ των μελών του νέου Δ. Σ. υπάρχουν εκπρόσωποι γραφείων, από την Αθήνα και την περιφέρεια, που καλύπτουν όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης εξασφαλίζοντας τεχνογνωσία και εμπειρία σε κάθε τομέα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024