Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑισιόδοξα τα μηνύματα από την αμερικάνικη τουριστική αγορά

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την αμερικάνικη τουριστική αγορά

Η Ελλάδα κερδίζει σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις των Αμερικανών τουριστών και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπάρξει μια σημαντική αύξηση στις επισκέψεις προς τη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από τις επαφές που είχε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

Η Ελλάδα κερδίζει σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις των Αμερικανών τουριστών και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπάρξει μια σημαντική αύξηση στις επισκέψεις<...>προς τη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από τις επαφές που είχε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, με ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και με ηγετικά στελέχη του αμερικάνικου τουριστικού κλάδου, στην Ουάσιγκτον. Κοινή είναι ακόμη η πεποίθηση ότι η Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μια `άλλη χώρα` με άρτιες υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πάνω από όλα με μεγάλη ασφάλεια, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την αμερικανική αγορά.

Οι εκτιμήσεις 47 Ταξιδιωτικών Γραφείων στις Η.Π.Α. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι φέτος θα σημειωθεί αύξηση 37% στις αφίξεις αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα, έναντι της περσινής χρονιάς. Το σημαντικό ωστόσο στοιχείο είναι ότι η αύξηση αυτή αφορά στην κατηγορία του τουρισμού υψηλού οικονομικού επιπέδου, που αποτελεί και μια από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου τουρισμού, καθώς με βάση τα διεθνή στοιχεία και τις μετρήσεις, η κατά κεφαλή δαπάνη των αμερικανών τουριστών στις διακοπές και τα ταξίδια υπολογίζεται στα 4.000 δολάρια και η μέση παραμονή φτάνει τις δύο εβδομάδες περίπου.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά συμμετέχοντας στις εργασίες της Τουριστικής Διάσκεψης Κορυφής (The Global Travel and Tourism Summit) του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό και τα Ταξίδια (WTTC), που ολοκληρώθηκε χτες, Τετάρτη 12 Απριλίου 2006, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και τις άμεσες προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής.

“Με στρατηγική και πρόγραμμα, που εκτείνεται σε βάθος χρόνου”, τόνισε η Υπουργός, “προωθούνται μέτρα και πολιτικές, που ενισχύουν την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται περαιτέρω οι νέες μορφές τουρισμού, με τελικό στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γεγονός που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας και στον εμπλουτισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τομέα του Τουρισμού”.

“Η Κυβέρνηση”, σημείωσε η υπουργός, “προωθεί μέτρα, που οδηγούν στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος και διασφαλίζουν όρους σταθερής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια”.

Η `υπεραξία` των Ολυμπιακών Αγώνων άρχισε να `κεφαλαιοποιείται`, με απτά αποτελέσματα και σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό. “Στόχος”, σημείωσε, “είναι να εκμεταλλευθούμε σε όλη την έκταση τα θετικά αποτελέσματα από την επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων στην Αθήνα και να τα αξιοποιήσουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας γενικότερα”. “Τα `μηνύματα` απ΄ όλες τις αγορές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας δυναμικής πορείας τα επόμενα χρόνια” πρόσθεσε.

Η κ. Πετραλιά ανέφερε συγκεκριμένες περιπτώσεις κρατών (Η.Π.Α., Κίνα, Ινδία κ.α.) που αναγνωρίζουν την σημαντική προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Αυτό διαπιστώθηκε και στη διάρκεια των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τον Τουρισμό, στις οποίες παρευρέθη χτες και η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Κοντολίζα Ράις απευθύνοντας χαιρετισμό στους συνέδρους και μιλώντας για τη σημασία του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία και στην εμπέδωση κλίματος ειρήνης και συνεργασίας.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο των επαφών της στην Ουάσιγκτον, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Georgetown και μίλησε για τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τουρισμό στην μεταολυμπιακή περίοδο.

Η υπουργός, στο πλαίσιο των εργασιών της Παγκόσμιας Τουριστικής Διάσκεψης Κορυφής, μετά την εγκάρδια και εποικοδομητική συνεργασία για θέματα διακρατικών σχέσεων και διμερούς συνεργασίας στον τουρισμό, που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., κ. Nicholas Burns, είχε συνάντηση με την Επικεφαλής της Υπηρεσίας Τουρισμού του Αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου κ. Helen Marano, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τη Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑSTA) κ. William Maloney. Επίσης συναντήθηκε και με ταξιδιωτικούς πράκτορες, καθώς και με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Παραχώρησε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ΜΜΕ απ` όλο τον κόσμο, ενώ παρέστη και σε ειδική εκδήλωση της Washington Post.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024