Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑίτημα των εργαζομένων η συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου Εσπέρια
Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων

Αίτημα των εργαζομένων η συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου Εσπέρια

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων, “η επίμονη παρέμβαση των εργαζομένων του ξενοδοχείου Εσπέρια και της διοίκησης του συνδικάτου, υποχρέωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. […]

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων, “η επίμονη παρέμβαση των εργαζομένων του ξενοδοχείου<...> Εσπέρια και της διοίκησης του συνδικάτου, υποχρέωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, να πραγματοποιήσει συνάντηση με το συνδικάτο, την εργοδοσία της επιχείρησης και εκπροσώπους του ταμείου Νομικών που είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου. Στη συνάντηση τόσο ο εργοδότης όσο και το ταμείο εμφανίστηκαν υπερασπιστές της περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών, με “εγγυητή” των αναπληρωτή υπουργό εργασίας”.

Το συνδικάτο τονίζει στην ανακοιίνωσή του ότι:
– Ο εργοδότης για πέντε χρόνια πλήρωνε μόνο έναντι του μισθώματος που είχε συμφωνήσει, προβάλλοντας αδυναμία να πληρώσει την αναπροσαρμογή του.
– Το ταμείο για πέντε χρόνια αδιαφορούσε αφήνοντας το χρέος να διογκωθεί και να φτάσει σήμερα τα 4 και πλέον εκατ. ευρώ.
– Και η κυβέρνηση σήμερα δηλώνει αναρμόδια γιατί “τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυτονομία”.

“Προφανώς με `αυτονομία` αποφάσισαν να μη διεκδικούν τόκους από τους τραπεζίτες για πάνω από 30 χρόνια, με την ίδια `αυτονομία` τζογάρισαν τα χρήματα των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα. Προφανώς `αυτόνομα` αποφάσισε η πλειοψηφία των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων να μην εισπράττει από το κράτος οφειλές που ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ.

Η επίκληση των νόμων που βολεύουν κατά περίπτωση, εργοδοσία και κυβέρνηση βρίσκεται στον αντίποδα των συμφερόντων ασφαλισμένων και εργαζομένων.

Οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που προσκυνούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης που δημιούργησε την κρίση που επικαλούνται συγχρονισμένα όλοι μαζί για να επιβάλλουν ακόμη χειρότερους όρους δουλειάς και αμοιβών με απειλή την ανεργία.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση μεθοδεύσεις από το υπουργείο, την εργοδοσία και το ασφαλιστικό ταμείο που οδηγούν στην ανεργία. Αίτημα όλων των εργαζομένων είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου και αυτή την απόφαση θα την στηρίξουν και θα την παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους όλα τα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024