Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑκριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά ναύλα ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Ακριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά ναύλα ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Αποδεχόμενο τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) για την αναπροσαρμογή των ισχυόντων μέχρι σήμερα ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων πλοίων ακτοπλοΐας κατά σύνδεση και κατά κατηγορία πλοίου, λαμβάνοντας υπόψη μόνο την επίδραση της μεταβολής…

Αποδεχόμενο τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) για την αναπροσαρμογή των ισχυόντων μέχρι σήμερα ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών<...>καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων πλοίων ακτοπλοΐας κατά σύνδεση και κατά κατηγορία πλοίου, λαμβάνοντας υπόψη μόνο την επίδραση της μεταβολής των τιμών των καυσίμων κατά το ποσοστό που συμμετέχει στο κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων σύμφωνα με τη μέθοδο `ΥΠΕΜ 1994` (Μελέτη Μασγάνα) το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναπροσαρμόζει τις ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων υπό τους όρους ότι:

  1. Εκτελούνται τα μέχρι σήμερα δηλωθέντα δρομολόγια τόσο για τη τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο, όσο και για την περίοδο από 01/11/2005 έως 31/10/2006 συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωματικών δηλώσεων για προσεγγίσεις (χωρίς μίσθωση) στα νησιά Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Αμοργό, Ίο, Ύδρα και Αλόννησο και
  2. Τα πλοία θα συμμορφώνονται με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για την διευκόλυνση παρουσίας ιατρών σ΄ αυτά και για τις προϋποθέσεις παροχής ιατρικής βοήθειας από τους ιατρούς στους επιβαίνοντες.
  3. Σε περίπτωση τροποποιήσεων των δηλωθέντων δρομολογίων και προσεγγίσεων κατά πλοίο, αυτές θα εξετάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου έκτου, παράγραφος 2, του Ν. 2932/01 και οι τιμές των ναύλων θα μειώνονται στο σύνολο του ποσού που προκύπτει από τη μέθοδο `ΥΠΕΜ 1994` (Μελέτη Μασγάνα), μετά από απόφαση του αρμόδιου Υπουργού (Εμπορικής Ναυτιλίας ή Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατά λόγο αρμοδιότητας), ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), εφόσον με τις τροποποιήσεις αυτές επέρχεται ουσιώδης μείωση της εξυπηρέτησης των νησιών. Ο περιορισμός αυτός θα εφαρμόζεται επίσης σε κάθε περίπτωση που το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) γνωμοδοτεί για την ανάγκη εκτέλεσης πρόσθετων προσεγγίσεων ή δρομολογίων από πλοίο και ο πλοιοκτήτης αρνείται την εκτέλεση αυτή, καθώς και σε κάθε περίπτωση που το πλοίο δεν συμμορφώνεται με την παραπάνω παράγραφο 2.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση σε όλες τις θέσεις επιβατών και των κάθε κατηγορίας οχημάτων και εμπορευμάτων των ακτοπλοϊκών πλοίων, με αφετήριους λιμένες ως ακολούθως:

  1. Λαυρίου προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή, εκτός Κέας (Τζιας).
  2. Κύμης προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή, εκτός Σκύρου.

  3. Ραφήνας προς τους λιμένες `Aνδρου – Τήνου – Μυκόνου και επιστροφή, εφόσον δραστηριοποιούνται πλοία τουλάχιστον τριών ανεξάρτητων εταιριών.

  4. Ελευσίνας προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μεταφορά οχημάτων και επιστροφή.

  5. Πάτρας προς Κέρκυρα και επιστροφή.

Πρόσθετα Δρομολόγια για νησιά του Αιγαίου από Πειραιά το διάστημα 1/11/05 έως 31/10/06:

  • Με συμπληρωματική δήλωση η Blue Star Ferries θα έχει: (4) συνδέσεις Κυκλάδων – Δωδεκανήσων και (2) Σύρου με Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα
  • Πέραν των προσεγγίσεων ταχύπλοων σκαφών, με συμπληρωματικές δηλώσεις η Ίος θα έχει: 6 προσεγγίσεις με συμβατικό πλοίο της Blue Star Ferries από Πειραιά και 1 προσέγγιση με συμβατικό πλοίο της Hellas Flying Dolphins. Επιπλέον, προσεγγίσεις θα καλυφθούν με επιδοτούμενες γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας των μικρών νησιών, που θα προσεγγίζουν Ίο, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.
  • Με συμπληρωματική δήλωση η Αμοργός θα έχει: 1 προσέγγιση με πλοίο της Blue Star Ferries από Πειραιά. Επιπλέον προσέγγισης θα καλυφθούν με επιδοτούμενες γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας των μικρών νησιών που θα προσεγγίζουν Αμοργό, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.
  • Με συμπληρωματικές δηλώσεις η Πάτμος θα έχει: 2 προσεγγίσεις με πλοίο της Blue Star Ferries από Πειραιά και 4 προσεγγίσεις με πλοίο της G.A. Ferries.
  • Με συμπληρωματικές δηλώσεις η Λέρος θα έχει: 2 προσεγγίσεις με πλοίο της Blue Star Ferries από Πειραιά και 4 προσεγγίσεις με πλοίο της G.A. Ferries.
  • Με συμπληρωματική δήλωση η Κάλυμνος θα έχει 4 προσεγγίσεις με πλοίο της G.A. Ferries από Πειραιά. Επιπλέον προσεγγίσεις θα καλυφθούν με επιδοτούμενες γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας των μικρών νησιών που θα προσεγγίζουν Κάλυμνο, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.
  • Με συμπληρωματικές δηλώσεις η Αλόννησος θα έχει: 1 προσέγγιση από Βόλο με συμβατικό πλοίο της Hellas Flying Dolphins και 2 προσεγγίσεις από Βόλο ή Αγ. Κωνσταντίνο με συμβατικό πλοίο της G.A. Ferries.
  • Με συμπληρωματική δήλωση η Ύδρα θα έχει 2-3 προσεγγίσεις από Πειραιά με συμβατικό πλοίο της Hellas Flying Dolphins.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024