Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλεξανδρούπολη: Μέδουσες εμφανίστηκαν στις παραλίες

Αλεξανδρούπολη: Μέδουσες εμφανίστηκαν στις παραλίες

Μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας ανησυχία στους λουόμενους, ενώ κάποιοι παρατήρησαν κοκκινίλες στο σώμα τους και φαγούρα μετά το κολύμπι. Πρόκειται για τις μέδουσες της […]

Μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας ανησυχία στους λουόμενους, ενώ κάποιοι<...> παρατήρησαν κοκκινίλες στο σώμα τους και φαγούρα μετά το κολύμπι.

Πρόκειται για τις μέδουσες της Μεσογείου οι οποίες θεωρούνται ακίνδυνες, ωστόσο η νομαρχία Έβρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως αναφέρει ο αντινομάρχης Έβρου Μιχάλη Κογιομτζής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η παρουσία των μεδουσών είναι σύνηθες φαινόμενο, διαρκεί μόνο για λίγες ημέρες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πολλοί ήταν οι λουόμενοι που εμφάνισαν κοκκινίλες στο δέρμα μετά το κολύμπι και φαγούρα, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν.

Οι μέδουσες παρασύρονται από τα ρεύματα προς τις παραλίες, ενώ λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν οι περισσότερες, όταν φτάνουν στις ακτές, είναι είτε νεκρές είτε ετοιμοθάνατες.

Εξάλλου, αναφορικά με την ποιότητα των νερών της θάλασσας της Αλεξανδρούπολης, τα αποτελέσματα των εβδομαδιαίων μικροβιολογικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, έδειξαν ότι τα νερά είναι “εξαιρετικής ποιότητας”. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στο Θρακικό πέλαγος παρατηρήθηκε αυξημένη ποσότητα φυτοπλαγκτού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024