Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσεις'Άνοιγμα' ελληνικών τουριστικών γραφείων στην Κίνα για θρησκευτικό τουρισμό
Θρησκευτικός Τουρισμός

'Άνοιγμα' ελληνικών τουριστικών γραφείων στην Κίνα για θρησκευτικό τουρισμό

Συνάντηση εργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) με ελληνικά τουριστικά γραφεία για αποστολή στα τέλη Οκτωβρίου στη Σανγκάη της Κίνας και μετά από επίσημη σχετική πρόσκληση στην Εκκλησία της Ελλάδος από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, μετά από πρόσκληση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, συνάντηση εργασίας με ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία που ενδιαφέρονται ή ήδη δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, και στην οργάνωση πολιτιστικών περιηγήσεων από τις χώρες της ασιατικής ηπείρου (Κίνα κ.λπ.).

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου ο γραμματέας του Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος και οι κ.κ. Βασίλειος Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, μέλη του Συνοδικού Γραφείου, και κατά την οποία έγινε επίσης ενημέρωση από τον γραμματέα και για τις υπόλοιπες πρόσφατες και προγραμματιζόμενες δράσεις του Συνοδικού Γραφείου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός συνεργασίας των τουριστικών γραφείων (συμμετείχαν οι: Ambotis Tours Air Services, Exodos Travel & Congress, MP Mediterranean Partners, Panhellas International Travel & Tourism και Travel Plan) για την προγραμματισμένη μετάβασή τους υπό την αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου, στα τέλη Οκτωβρίου στη Σανγκάη της Κίνας. Η αποστολή αυτή γίνεται μετά από επίσημη σχετική πρόσκληση που απηύθυνε προς την Εκκλησία της Ελλάδος ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Σανγκάη, κ. Ευγένιος Καλπύρης, επισημαίνοντας τις σημαντικές προοπτικές της κινεζικής αγοράς.

Η ως άνω επίσημη πρόσκληση εκ μέρους του κ. Γενικού Προξένου αποτελεί προϊόν και συνέχεια της επιτυχούς πρώτης μεταβάσεως του Συνοδικού Γραφείου τον Ιούνιο 2013 στην Κίνα, και αποβλέπει στην, διά του Συνοδικού Γραφείου, γνωριμία των ως άνω ελληνικών τουριστικών γραφείων με Κινέζους Tour Operators και λοιπούς επαγγελματίες του Τουρισμού στην Κίνα, ώστε να επιτευχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες (Β2Β) για την περαιτέρω ανάπτυξη του εκ Κίνας προερχομένου τουρισμού στη χώρα μας.

Η πρώτη μετάβαση αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου, υπό τον πρόεδρό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης, κ. Χρυσόστομο, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμμετοχής στην μεγάλη τουριστική Έκθεση Beijing International Tourism Expo 2013, με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στο πλαίσιο της υλοποίησης των ενεργειών και δράσεων που περιλαμβάνονται στο υπογραφέν Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και του Υπουργείου Τουρισμού, τον Ιανουάριο 2013. Στην Έκθεση του Πεκίνου το υπουργείο εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος μαζί με την αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της Κίνας, στο Πεκίνο και στην Σαγκάη.’Άνοιγμα’ ελληνικών τουριστικών γραφείων στην Κίνα για θρησκευτικό τουρισμό

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024