Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης‘Εθνικό brand’ ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας
Αθλητικός τουρισμός

‘Εθνικό brand’ ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Μόνο θετικός μπορεί να είναι ο αντίκτυπος που έχει ο κλασσικός Μαραθώνιος για την τουριστική ταυτότητα της Αθήνας, όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη σε ειδική εκδήλωση, με θέμα 'Η νέα εποχή του Μαραθωνίου της Αθήνας'.

“Εθνικό brand” χαρακτήρισε τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε  ειδική εκδήλωση, με θέμα “Η νέα εποχή του Μαραθωνίου της Αθήνας”. Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη.

“Αποτελεί μια κορυφαία εκδήλωση υψηλού κύρους, με προφανή οφέλη για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία γενικότερα”, τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θετικό αντίκτυπο που έχει ο κλασσικός Μαραθώνιος για την τουριστική ταυτότητα της Αθήνας, καθώς-όπως είπε η κα Κεφαλογιάννη- προβάλλει την πλούσια ιστορία της, τον πολιτισμό της, αλλά και τις σύγχρονες υποδομές και τις  υψηλές τουριστικές υπηρεσίες της.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα και μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. “Ο τουρισμός αυξάνει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Μειώνει τους ρυθμούς ύφεσης. Δημιουργεί θέσεις εργασίας. Κρατάει νέους ανθρώπους στις περιφέρειές τους. Βοηθάει στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Δίνει ελπίδα και αισιοδοξία στον κόσμο. Αλλάζει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό”, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενη στη νέα τουριστική χρονιά, η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι “στόχος για το 2014 είναι να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία. Να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση και να τονώσουμε τα έσοδα της χώρας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024