Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτων'Go cycling' από το Παγγαίο μέχρι τη Χαλκιδική
Ποδηλατικός τουρισμός

'Go cycling' από το Παγγαίο μέχρι τη Χαλκιδική

Προγράμματα ποδηλασίας βουνού και περιπατητικών / πολιτιστικών περιηγήσεων παρουσιάστηκαν από τις 'Πόλεις του Μεγαλέξανδρου' κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Ferien.

Σειρά 14 επαγγελματικών συναντήσεων πραγματοποίησαν στελέχη και συνεργάτες του Δικτύου “Οι Πόλεις του Μεγαλέξανδρου” κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Ferien της Βιέννης (10–13 Ιανουαρίου 2019), σε μια προσπάθεια τοποθέτησης εναλλακτικών μακεδονικών περιοχών στην αυστριακή τουριστική σκακιέρα.

Έλληνες και Αυστριακοί ΤΟs κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Έλληνες και Αυστριακοί ΤΟs κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Ναυαρχίδα της προωθητικής εξόρμησης αποτέλεσε η ποδηλατική διαδρομή, που ενώνει το Δραγουντέλι της Σιθωνίας με το Χολομώντα, την Αρναία και το Παλαιοχώρι, αλλά και εκείνη του Αριστοτελικού Όρους που το συνδέει με το Παγγαίο και τον Άθωνα. Στοχευμένες παρουσιάσεις του κοστολογημένου πακέτου εναλλακτικών διακοπών σε “σπεσιαλίστες των ποδηλατικών περιηγήσεων” αυστριακών και βαυαρικών τουριστικών γραφείων αναμένεται να αποδώσουν σημαντικά, δεδομένου ότι οι εν λόγω διαδρομές περιλαμβάνουν και συνδέονται με παγκόσμιας απήχησης ιστορικά brands:

  • “Αριστοτέλης”
  • “Μέγας Αλέξανδρος”
  • “Άγιον Όρος”
  • “Αλέξης Ζορμπάς”

Παράλληλα, στη Βιέννη παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα για αυστριακούς δυνητικούς ταξιδευτές, που στο πλαίσιο επίσκεψής τους στο Άγιον Όρος, πραγματοποιούν ιστορική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη, τα Σιδηροκαύσια, τα Αρχαία Στάγειρα και την Αμφίπολη. Εξαιρετικό ήταν όμως το ενδιαφέρον των αυστριακών επαγγελματιών για το μακεδονικό round trip, που ξεδιπλώνει μια λαμπρή και ισχυρή ιστορική πορεία τεράστιων Ελλήνων ανδρών μέσα από επισκέψεις σε φυσικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιου βεληνεκούς.  

Οι κ.κ. Μαρία Πάππα και Μαίρη Λεμονή από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας.

Οι κ.κ. Μαρία Πάππα και Μαίρη Λεμονή από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας.

Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί την επόμενη Άνοιξη όπου αυστριακές επαγγελματικές και δημοσιογραφικές επισκέψεις αναμένεται να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον, ενώ τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η πραγματοποίηση παρουσίασης του υποδικτύου “ευρωπαϊκοί παραδοσιακοί οικισμοί” στην Αυστρία, προκειμένου να δημιουργηθεί η πρώτη δικτύωση μακεδονικών παραδοσιακών οικισμών με αντίστοιχους αυστριακούς.

“Σε μια περίοδο που – σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας – η αυξητική ροή των Αυστριακών στην Ελλάδα ξεπερνά το 18%, εμείς δημιουργούμε τα τουριστικά προϊόντα και την υποδομή, ώστε να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια αλυσίδα δεδομένων, αντάξια της ιστορικής διαδρομής που προωθούμε”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου και δήμαρχος Αμφίπολης, κ. Κώστας Μελίτος και συνεχίζει: “Δημιουργούμε εκείνα τα στοιχεία δικτύωσης μακεδονικών προορισμών με ομοειδείς σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και τις πάσης φύσεως ανταλλαγές, εναρμονιζόμενοι πλήρως με το τουριστικό σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Όσο ο σχεδιασμός αναπτύσσεται, τόσο η ιστορία θα μετατρέπεται σε λόγο και τρόπο ποιοτικής και πολιτιστικής τουριστικής ανάπτυξης της μακεδονικής γης”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022
23/11/2022