Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour Operators'Μαραθώνιος' διαδικτυακών σεμιναρίων προβάλλει τον εναλλακτικό τουρισμό της Ελλάδας στο Ην. Βασίλειο
Εναλλακτικός τουρισμός

'Μαραθώνιος' διαδικτυακών σεμιναρίων προβάλλει τον εναλλακτικό τουρισμό της Ελλάδας στο Ην. Βασίλειο

Κατά το TTG Greece Fest διενεργήθηκαν 8 διαφορετικά θεματικά masterclasses – webinars που επικεντρώθηκαν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως: city breaks, πολιτισμός, πολυτέλεια, βιωσιμότητα, γαστρονομία, υπαίθριες δραστηριότητες, 8 παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών (Λέσβος, Πάτμος, Εύβοια, Κεφαλονιά, Χαλκιδική, Σκόπελος, Κως, Ζάκυνθος) υπό τη μορφή training και ένα workshop με φυσική παρουσία (οινογευσία ελληνικών κρασιών).

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων και trainings (TTG Greece Fest) για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδα, διάρκειας πέντε ημερών, διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με το βρετανικό επαγγελματικό περιοδικό “TTG”, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Το TTG Greece Fest υλοποιήθηκε μεταξύ 23-27/05/22, στην ειδικά διαμορφωμένη για την Ελλάδα πλατφόρμα και συμμετείχαν:

  • περισσότεροι από 300 τουριστικοί πράκτορες, product managers και Tour Operators από όλες τις γεωγραφικές περιοχές του Ην. Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία) και την Ιρλανδία,
  • 32 ομιλητές – εκπρόσωποι θεσμικών και ιδιωτικών τουριστικών φορέων μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Μαριάννα Λιάσκου, ο εκπρόσωπος των Cities for Cycling κ. Σπύρος Παπαγεωργίου για τον ποδηλατικό τουρισμό στη Κω, η εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής κα Τάνια Ακριτίδου, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων στη Ζάκυνθο, κα Ντένια Βυθούλκα, η εκπρόσωπος του Δήμου Σκοπέλου κα Ρηγίνα Μπουνταλά, ο εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς, κ. Ίων Λιναρδάτος, ο εκπρόσωπος της Πάτμου κ. Τζόν Καμαράτος και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Βασιλική Ροδοπούλου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να δημιουργήσουν τις επαφές, προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίσουν καλύτερα και να προωθήσουν αποδοτικότερα το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, ως μεταπωλητές της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του TTG Greece Fest διενεργήθηκαν οκτώ  διαφορετικά θεματικά masterclasses – webinars που επικεντρώθηκαν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως: city breaks, πολιτισμός, πολυτέλεια, βιωσιμότητα, γαστρονομία, υπαίθριες δραστηριότητες, οκτώ (8) παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών (Λέσβος, Πάτμος, Εύβοια, Κεφαλονιά, Χαλκιδική, Σκόπελος, Κως, Ζάκυνθος) υπό την μορφή training και ένα workshop με φυσική παρουσία (οινογευσία ελληνικών κρασιών).

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, την έναρξη του TTG Greece Fest προλόγισε η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ενημέρωσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες τόσο για την συνεχή ανοδική πορεία των κρατήσεων προς την Ελλάδα όσο και για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά COVID-19.


Από αριστερά η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη, η υπεύθυνη πωλήσεων της Aegean Airlines στο Ην. Βασιλείου κα Lynda Betsch, η διευθύντρια για την Ευρώπη των Celestyal Cruises κα Θεοδώρα Δημοπούλου και η αρχισυντάκτρια του περιοδικού TTG κα Sophie Griffiths.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο masterclasses με εκπροσώπους εταίρων από την Ελλάδα και Tour Operators από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πρώτο masterclass της ημέρας συμμετείχαν η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη, εκπρόσωπος της Aegean Airlines και εκπρόσωπος της Celestyal Cruises, οι οποίοι συζήτησαν για την πορεία των κρατήσεων, τα ταξιδιωτικά trends για το 2022 και τις διαφορετικές επιλογές τουριστικών ελληνικών προϊόντων για την κρουαζιέρα και τη σύνδεση με την Ελλάδα.


Από πάνω αριστερά, ο brand manager για την Ελλάδα του Τ.Ο. Explore Antony Barton, ο διευθυντής του Τ/Ο Sunvil κ. Chris Wright, η συντονίστρια του TTG Greece Fest κα Maddie Barber, και ο ιδιοκτήτης του Τ.Ο. Seafarer Sailing Holidays Chris Lorenzo

Στο δεύτερο masterclass της ημέρας, συμμετείχαν εκπρόσωπος του Greek specialist T/O Sunvil Holidays, εκπρόσωπος του Seafarer Cruising and Sailing Holidays που ειδικεύεται στις διακοπές με ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα και εκπρόσωπος του Τ.Ο. Explore που ειδικεύεται στον τουρισμό περιπέτειας και outdoor activities, οι οποίοι παρουσίασαν εξειδικευμένα προγράμματα και δρομολόγια σε ανεξερεύνητους για την βρετανική αγορά ελληνικούς προορισμούς.

Ακολούθησαν:

  • Masterclasses ήταν αφιερωμένα στην ελληνική γαστρονομία, με το πρώτο να επικεντρώνεται σε διαφορετικές εμπειρίες γευσιγνωσίας συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων σε οινοποιείο της Τήνου, οργανωμένη εκδρομή σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο για γευσιγνωσία ελληνικού ελαιόλαδου στην Κέρκυρα και παρουσίαση της γαστρονομικής παράδοσης του τσίπουρου στο Βόλο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό cook – along, όπου οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν μαζί με Έλληνα σεφ σε ζωντανή σύνδεση από την Κρήτη, ο οποίος τους παρουσίασε δύο εύκολες τοπικές συνταγές.
  • Masterclasses για την προώθηση του τουρισμού πόλεων (city breaks/Greekends) και τον τουρισμό πολυτέλειας. Στο πρώτο συμμετείχαν εκπρόσωποι του Alternative Athens και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, οι οποίες παρουσίασαν την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό για τουρισμό πόλεων και προώθησαν την πόλη μέσα από μία πολιτισμική και γαστρονομική ματιά, συνδυάζοντας το παλιό με το μοντέρνο, ενώ ο καλεσμένος σεφ από τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε τοπικά προϊόντα και συνταγές, προβάλλοντας τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, καθ’όλη την διάρκεια του έτους.
  • Στο δεύτερο πάνελ με θεματική τον τουρισμό πολυτέλειας, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Small Luxury Hotels στην Ελλάδα, Yades Greek Historic Hotels και το Euphoria Retreat, οι οποίες μίλησαν για τους προορισμούς που προσφέρουν πολυτελείς διαμονές και wellness.
  • Μasterclass που επικεντρώθηκε στον τομέα της βιωσιμότητας με βασικούς ομιλητές τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Aldemar, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Green Traveller ο οποίος έχει δημιουργήσει πληθώρα «πράσινων οδηγών” για διακοπές στην Ελλάδα και εκπρόσωπο του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι συζήτησαν για τις βιώσιμες τουριστικές εμπειρίες στην Ελλάδα και τη δυνατότητα προώθησής τους στην αγορά του Ην. Βασιλείου, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
  • Το δεύτερο masterclass της ημέρας, επικεντρώθηκε στην πληθώρα των outdoor δραστηριοτήτων στην Ελλάδα που μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπρόσωπος της Trekking Hellas Ioannina παρουσίασε περιπατητικές διαδρομές στην Ήπειρο, εκπρόσωπος του Masticulture Ecotourism Activities μύησε τους τουριστικούς πράκτορες στα μυστικά της μαστίχας της Χίου, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας Joysters αναφέρθηκε στις μοναδικές εμπειρίες της Βόρειας Ελλάδας στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.


Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της ελληνικής συνταγής – cook along με τον σεφ των Aldemar Resorts κ. Γιώργο Χατζόπουλο.

Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου, 20 επιλεγμένοι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον οινικό τουρισμό της Ελλάδας μέσω οινογνωσίας σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δοκίμασαν οκτώ ελληνικές ποικιλίες κρασιών από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (Σαντορίνη, Νεμέα, Κρήτη, Μακεδονία), που παρουσιάστηκαν από τον υπεύθυνο του εστιατορίου και τον βρετανό οινογνώστη Tim Clarke, δημιουργό των οινικών διαδρομών της Variety Cruises στην Ελλάδα, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε προωθητικό υλικό του ΕΟΤ με τέσσερις οινικές διαδρομές στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, εκπρόσωποι οκτώ ελληνικών προορισμών πραγματοποίησαν 20λεπτα trainings και 10 λεπτά ερωτοαπαντήσεων, στοχεύοντας σε μια ολιστική και εις βάθος παρουσίαση των μοναδικών πλεονεκτημάτων πώλησης (USP) των εκάστοτε προορισμών, δίνοντας τη δυνατότητα στους τουριστικούς πράκτορες να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις για την πιο στοχευμένη πώληση και προώθηση των εν λόγω προορισμών. Στις οκτώ παρουσιάσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, τον Δήμο Σκοπέλου και τον Δήμο Κεφαλονιάς, καθώς και από την Πάτμο, Κω και Ζάκυνθο, οι οποίοι εκτός των άλλων παρουσίασαν εξειδικευμένες εμπειρίες, όπως οι ποδηλατικές διαδρομές στην Κω και ο LGBTQ τουρισμός στη Λέσβο.

Το  TTG Greece Fest πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας με το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, να δέχεται πολλά θετικά σχόλια για την επιτυχημένη πρωτοβουλία, τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, αλλά και του μεγάλου αριθμού ερωτήσεων και ενδιαφέροντος από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Τα webinars θα παραμείνουν στην πλατφόρμα του TTG  για όλους τους τουριστικούς πράκτορες που δεν είχαν την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν live ή θέλουν να τα αποθηκεύσουν για μελλοντική χρήση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024