Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Ο Αριστοτέλης': Αποκλεισμός εξαρτώμενων μελών οικογενειών των δικαιούχων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού
Κοινωνικός τουρισμός

'Ο Αριστοτέλης': Αποκλεισμός εξαρτώμενων μελών οικογενειών των δικαιούχων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού

Για πρώτη φορά δηλώνεται ρητά ο αποκλεισμός των εξαρτώμενων μελών των δικαιούχων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, στη σχετική ελληνική νομοθεσία των ευρύτερων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων “Ο Αριστοτέλης”, σε συνεργασία με τον επίτιμο πρόεδρο της ΣΕΤΚΕ κ. Στέλιο Πολυκράτη και με τον πρώην γενικό γραμματέα της ΣΕΤΚΕ κ. Αστέριο Ψαρογιάννη ανέδειξε “το θέμα της κατάφορης αδικίας που έγινε με το πρόγραμμα ‘Τουρισμός για όλους’ του 2022 κατά των οικογενειών και τα εξαρτώμενα μέλη αυτών”, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: “Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’3652/12-07-2022 αποφασίζεται η κατάρτιση προγράμματος ενίσχυσης της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού “Τουρισμός για Όλους” για τα έτη 2022–2025. Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 ‘Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις και για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών, όπως ίσχυε στο περσινό πρόγραμμα (π.χ. στο περυσινό πρόγραμμα τετραμελής οικογένεια για 3 διανυκτερεύσεις χρηματοδοτείται με 480 ευρώ, δηλαδή με 160 ευρώ / ημέρα, που σημαίνει 40 ευρώ το άτομο. Με το σημερινό πρόγραμμα ο δικαιούχος λαμβάνει voucher 150 ευρώ για όλη την οικογένεια για 3 διανυκτερεύσεις, δηλαδή 50 ευρώ / ημέρα διά 4 άτομα ίσον 12,50 ευρώ / άτομο, από 40 ευρώ που ήταν που πέρυσι). Όπως το παρουσίασε η κα υφυπουργός όταν ανάφερε ότι φέτος η επιδότηση είναι 150 ευρώ αντί 120 ευρώ που ήταν πέρυσι, όλοι πίστεψαν ότι το φετινό πρόγραμμα είναι πιο καλό από το περσινό. Δυστυχώς δεν είναι έτσι!

Τονίζουμε, πως για πρώτη φορά δηλώνεται ρητά ο αποκλεισμός των εξαρτώμενων μελών των δικαιούχων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, στη σχετική ελληνική νομοθεσία των ευρύτερων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, ενώ οι μονογονεϊκές οικογένειες, εντάσσονται στον πίνακα εισοδηματικών κριτηρίων που αφορούν στο ατομικό εισόδημα και όχι στον πίνακα του οικογενειακού εισοδήματος”.

Η Ομοσπονδία δηλώνει: “Παρακαλούμε άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην αποκλειστούν περαιτέρω οι οικογένειες και τα εξαρτώμενα από αυτές μέλη. Σχετικές παρεμβάσεις / αναφορές στη Βουλή για το ανωτέρω ζήτημα έχουν γίνει από τους βουλευτές Χαλκιδικής, κα Κυριακή Μάλαμα και κ. Απόστολο Πάνα. Σχετικά ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Γρηγόριος Τάσιος“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024