Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγκαία η λειτουργία αυτόνομου τομέα ΕΚΑΒ στο νομό Χαλκιδικής
Δύσκολο το καλοκαίρι για τις τουριστικές περιοχές

Αναγκαία η λειτουργία αυτόνομου τομέα ΕΚΑΒ στο νομό Χαλκιδικής

Δύσκολο αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι στη Χαλκιδική, εξαιτίας της έλλειψης οργανωμένου τομέα ΕΚΑΒ. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και διασώστες, οι σοβαρές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και […]

Δύσκολο αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι στη Χαλκιδική, εξαιτίας της έλλειψης οργανωμένου τομέα ΕΚΑΒ. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και διασώστες, οι σοβαρές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό<...>θα φέρουν και πάλι στο προσκήνιο τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε καλοκαίρι, οπότε ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Χαλκιδικής να εύχονται να μην αρρωστήσουν.

Πέρυσι είχαν ληφθεί κάποια μέτρα την τελευταία στιγμή, όπως η μετάθεση 10 διασωστών του ΕΚΑΒ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η στάθμευση για όλο το καλοκαίρι ενός ασθενοφόρου επί 24ώρου βάσεως στην Καλλικράτεια, προκειμένου να εξυπηρετείται η χερσόνησος της Κασσάνδρας που δέχεται και το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών.

Κοινή διαπίστωση όλων των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα αυτό επισημαίνουν πως με ημίμετρα δεν λύνεται το υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική ως αναφορά στην επαρκή της κάλυψη από το ΕΚΑΒ. Είναι επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί και να λειτουργήσει άμεσα αυτόνομος τομέας ΕΚΑΒ στο νομό, στελεχωμένος με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμένος με τα σύγχρονα ασθενοφόρα.

Επίσης, πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη κινητών μονάδων για το νομό Χαλκιδικής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μια στο νοσοκομείο Πολυγύρου, η οποία λειτουργεί περιστασιακά, κυρίως λόγω έλλειψης γιατρών.

Επειδή για το φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα καλυφθεί η Χαλκιδική, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κα Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και κ. Αθανάσιος Λεβέντης έθεσαν στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα ακόλουθα ερωτήματα:


  • Ποια μέτρα θα πάρει, ώστε να υπάρχουν έγκαιρα και να λειτουργήσουν κινητές μονάδες ΕΚΑΒ στο νομό, με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται για όλες τις τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Προτίθεται να ιδρύσει αυτόνομο τομέα ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική και αν ναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024