Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑναζήτηση τρόπων αναβάθμισης της ΔΕΘ
Εκθέσεις

Αναζήτηση τρόπων αναβάθμισης της ΔΕΘ

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ της ΔΕΘ-HELEXPO AE συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης, η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, η αναζήτηση δράσεων με στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια για ενίσχυση της επισκεψιμότητας, αλλά και γενικά η αναβάθμιση της ΔΕΘ, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική σε εθνικό και διεθνές επίπεδο,

Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες Πέμπτη 30 Ιουλίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO AE, εν όψει της επετειακής 80ής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, η αναζήτηση δράσεων με στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια για ενίσχυση της επισκεψιμότητας, αλλά και γενικά η αναβάθμιση της ΔΕΘ, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Παρόντες στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν οι κ.κ.: Αναστάσιος Τζήκας (πρόεδρος Δ.Σ.), Κυριάκος Ποζρικίδης (διευθύνων σύμβουλος), Αλέξης Τσαξιρλής (μέλος), Μιχάλης Ζορπίδης (μέλος), Ιωάννης Σταύρου (μέλος), Δημήτρης Χατζηβρέττας (μέλος), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (μέλος), Εμμανουήλ Βλαχογιάννης (μέλος), Ελισάβετ Νικολαΐδου (μέλος), Αθανάσιος Δρογαλάς (μέλος).

Όπως τονίστηκε από την υφυπουργό, η επιτυχής έκβαση της 80ής Διεθνούς Εκθέσεως αφορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε μία δύσκολη από πολλές απόψεις συγκυρία.

“Έγκαιρα κατέθεσα στο γραφείο του πρωθυπουργού τις σκέψεις μου, για τις δυνατότητες που έχει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, να μετεξελιχθεί και να αποτελέσει ένα σημαντικό όχημα επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, όχι μόνον της Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα της Βορείου Ελλάδος και, γιατί όχι, της ΝΑ Ευρώπης.

Μίλησα για την προετοιμασία της επετειακής Διεθνούς Έκθεσης που επίκειται, αλλά κυρίως τόνισα, ότι μέσα από αυτή, μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου και της εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ζήτησα να αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε ο Εθνικός Εκθεσιακός Φορέας να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για να λειτουργήσει πραγματικά ως αναπτυξιακό εργαλείο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης”, είπε μεταξύ άλλων η υφυπουργός.

Και πρόσθεσε: “Μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, επιβάλλεται όλοι, να δώσουμε τη μάχη ώστε να είναι η καλύτερη δυνατή η διοργάνωση της 80ής ΔΕΘ και να στεφθεί και αυτή με επιτυχία. Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν τεθεί με όλες τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ζήτησα να οργανωθεί μια στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια, αλλά και να αναζητηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα κατά την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης πέρα από τις συνηθισμένες, αλλά αυτό να εκφραστεί μέσα από όλους τους φορείς της πόλης και της Βορείου Ελλάδος, που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Συντεταγμένα, Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμοι, Εκκλησία, Φορείς, Σωματεία, Οργανώσεις. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στη διαδρομή των 80 χρόνων λειτουργίας άντεξε και θέριεψε. Πέρασε χρόνια δύσκολα, αλλά τα κατάφερε. Η επιτυχία της έκθεσης μας αφορά όλους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024