Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Μιχάλης Λιάπης στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Μιχάλης Λιάπης στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Σε συναινετικό κλίμα, με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, έγινε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο απερχόμενος υπουργός Χρίστος Βερελής, αφού ευχήθηκε στο νέο υπουργό καλή θητεία και […]

Σε συναινετικό κλίμα, με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, έγινε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών<...>. Ο απερχόμενος υπουργός Χρίστος Βερελής, αφού ευχήθηκε στο νέο υπουργό καλή θητεία και επιτυχία στο έργο του, τόνισε ότι πριν από μερικά χρόνια το συγκεκριμένο υπουργείο απολάμβανε πολύ χαμηλής εκτίμησης από τον ελληνικό λαό, ενώ σήμερα προσφέρει θετικά στο γενικό ισοζύγιο της διοίκησης της χώρας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα που έχουν γίνει επί των ημερών του, όπως η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, η δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, η απόκτηση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, η ανάπτυξη των συγκοινωνιών, η κατασκευή του τραμ και του προαστιακού, ο εκσυγχρονισμός των ΗΣΑΠ, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα ΚΤΕΛ και τα ταξί, καθώς και η δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για τις μεταφορές. Ο κ. Βερελής αναφέρθηκε και στο θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σημειώνοντας ότι έχει γίνει μια κίνηση για να υπάρχει συνέχεια, η ολοκλήρωση της οποίας θα είναι η πλήρης ιδιωτικοποίησή της.

Τέλος, ο απερχόμενος υπουργός ευχαρίστησε τις διοικήσεις των Οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο, καθώς και τους εργαζόμενους, για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Μιχάλης Λιάπης τόνισε ότι με τις εκλογές έκλεισε ο κύκλος της μεταπολίτευσης και αποτελούν αφετηρία για νέες σκέψεις και νέα νοοτροπία και διαβεβαίωσε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ανταποκριθεί στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει με αίσθημα ευθύνης. Κατέστησε επίσης, σαφές ότι δεν ήλθε για να ακυρώσει ή να μηδενίσει τίποτε, αλλά να βελτιώσει τα πράγματα, να υπηρετήσει τον πολίτη στα θέματα της καθημερινότητας, να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να προωθήσει τη διαφάνεια. Ο κ. Λιάπης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζοντας ότι αποτελούν εθνικό στοίχημα, ζήτησε τη βοήθεια όλων των στελεχών του υπουργείου και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν διακρίσεις και θα λειτουργήσει η αξιοκρατία και η αποτελεσματικότητα. Ο νέος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών έκλεισε με τη φράση “θα πετύχουμε”, ενώ λίγο νωρίτερα απέδωσε το γεγονός της αναβάθμισης του υπουργείου στα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Ο απερχόμενος υφυπουργός Μανώλης Στρατάκης αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στους τομείς των επικοινωνιών και των μεταφορών και εξέφρασε την ευχή η νέα κυβέρνηση να προωθήσει το νομοσχέδιο για τα εμπορευματικά κέντρα και την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης.

Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Τάσος Νεράντζης δήλωσε ότι η νέα ηγεσία δεν έρχεται στο υπουργείο με φραγγέλια, έπλεξε το εγκώμιο της “παλιάς φρουράς” του υπουργείου, σημείωσε ότι θα γίνουν αλλαγές, αλλά θα μείνει ό,τι θετικό υπάρχει και παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι γιατί όπως είπε, ο μόνος και μεγάλος αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Στα παραλειπόμενα της σημερινής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών περιλαμβάνεται και η ευχή του Χρίστου Βερελής προς το νέο υπουργό για μακροημερία, ώστε να απειλήσει, όπως είπε, το ρεκόρ του μακροβιότερου υπουργού, μιας και ο Χρίστος Βερελής ήταν από τους μακροβιότερους υπουργούς στο υπουργείο Μεταφορών, αφού είχε συνολικά 47 μήνες συνεχούς θητείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024