Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνοίγει το φαράγγι της Σαμαριάς

Ανοίγει το φαράγγι της Σαμαριάς

Ανοιχτό για τους επισκέπτες θα είναι από την επόμενη εβδομάδα το φαράγγι της Σαμαριάς. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέαςτης περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, κατά την συνάντηση που […]

Ανοιχτό για τους επισκέπτες θα είναι από την επόμενη εβδομάδα το φαράγγι της Σαμαριάς. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέας<...>της περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Νομάρχη Χανίων κ. Γιώργου Κατσανεβάκη, του Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Ευστάθιου Τζουανάκη, των δημάρχων Σφακίων και Μουσούρων κ.κ. Ιωσήφ Λύκο και Ξενοφώντα Αρναντωνάκη, του Διευθυντή Δασών Χανίων κ. Βασίλη Κασιωτάκης, της αρμόδιας Τμηματάρχου κυρίας Χαράς Καργιολάκη και του υπεύθυνου Διαχειριστή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς κ. Μανώλη Παπαδάκη.

Στην συνάντηση εξετάστηκε και αντιμετωπίστηκε η απασχόληση του προσωπικού που απαιτείται για την άμεση λειτουργία του φαραγγιού και αποφασίστηκε να γίνει η πρόσληψη δυο ιατρών καθ` όλη την διάρκεια της λειτουργία του.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό έχει εγκριθεί ήδη μέσω του προγράμματος `Θησέα` η πίστωση 210 χιλ. ευρώ για έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, με φορείς υλοποίησης τον Δήμο Σφακίων 160 χιλ. ευρώ, τον Δήμο Μουσούρων 50 χιλ. ευρώ και τον Δήμο Ανατολικής Σελίνου 50 χιλ. ευρώ, καθώς επίσης και πίστωση 70 χιλ. ευρώ από το ΠΤΑ Κρήτης για την ετήσια συντήρηση του φαραγγιού, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αποπεράτωσής του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024