Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆνοιξε η περίοδος αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του Capsule T
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Άνοιξε η περίοδος αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του Capsule T

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου 2021.

Άνοιξε σήμερα η περίοδος αιτήσεων για την ένταξη νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας -που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό- στον 4ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022) του Capsule T Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τουριστικές startups, που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σημειώνεται πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου 2021. Δυναμικές startup ομάδες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και παρέχουν τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στον τουρισμό, καθώς επίσης και startups των οποίων οι υπηρεσίες προωθούν τους βασικούς πυλώνες ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού -όπως οι τελευταίοι έχουν αναγνωριστεί από το Ξ.Ε.Ε. μέσω ευρύτερων δράσεών του- καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους εντός του προαναφερθέντος διαστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πληροφορίες για τα κριτήρια αξιολόγησης και τους όρους συμμετοχής στο πεντάμηνο πρόγραμμα.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η ομάδα του Capsule T στηρίζουν ενεργά την ελληνική startup σκηνή του τουρισμού μέσα από επιμέρους δράσεις και συμβουλευτική καθοδήγηση από αξιόλογα μέλη της τουριστικής αγοράς, ξενοδόχους καθώς και ηγετικούς στρατηγικούς συνεργάτες της πρωτοβουλίας. Aπό το Σεπτέμβριο του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί από τον Capsule T συνολικά 3 κύκλοι Επιτάχυνσης, 290+ ώρες εκπαίδευσης, 45 ώρες καθοδήγησης από τις επιτροπές του επιταχυντή και πάνω από 300 ώρες εξειδικευμένης καθοδήγησης από μέντορες/εκπροσώπους ηγετικών εταιρειών του τουριστικού τομέα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα 36 startup εταιρείες με 81 ιδρυτικά μέλη έχουν λάβει μέσω του Capsule T την πολύτιμη στήριξη που χρειάζονταν για να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν / υπηρεσία τους. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως οι παραπάνω εταιρείες προχώρησαν σε συνολικά 18 pivots -χάρη στην καθοδήγηση από μέντορες του προγράμματος – 157 πιλοτικά προγράμματα με συνεργαζόμενους τουριστικούς ομίλους/εταιρείες, ενώ πρόσθεσαν στις επιχειρηματικές “αποσκευές” τους πάνω από 520 νέους πελάτες και 210 νέες συνεργασίες, καλωσορίζοντας παράλληλα 40 νέους συμβούλους στο board τους.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 5 μήνες, ενώ οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του επιταχυντή δωρεάν για επιπλέον 3 μήνες. Λεπτομερέστερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης (networking events). Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης, όπως επίσης πιθανές συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό- αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς.

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που νέα μέτρα/περιορισμοί ανακύψουν κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του 4ου κύκλου, οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, όπως άλλωστε και στην περίπτωση του 3ου κύκλου, με στόχο την προστασία ομάδων και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

Χρηματικά έπαθλα έως 40.000 ευρώ
Με την ολοκλήρωση του τέταρτου κύκλου Επιτάχυνσης, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ -ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη- όπως επίσης και για δωρεάν υπηρεσίες/προνομιακές παροχές από στρατηγικούς συνεργάτες της κοινότητας του Capsule T .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων/ξεναγήσεων/εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility &  Transportation solutions, Blockchain solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Ειδικότερα, τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης που θα εξετάσει η κριτική επιτροπή του επιταχυντή – και θα απορρέουν από το σύνολο της εκάστοτε αίτησης- προκειμένου μία startup να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης είναι:

  • Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς, τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής, καθώς και το βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίησή της.
  • Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους (εκπαίδευση, σχετική εμπειρία, προϋπηρεσία και δεξιότητες σε σχέση με το αντικείμενο και την αγορά), τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (δυναμική, γνώση αντικειμένου, μεθοδολογία, κατανομή ρόλων κ.ά.), όπως επίσης την αντίληψη και αφοσίωσή τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρείας τους στην αγορά.
  • Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα
Χρονοδιάγραμμα του 4ου κύκλου του προγράμματος:

  • Περίοδος αιτήσεων: 25 Μαΐου έως 25 Ιουνίου 2021
  • Περίοδος αξιολόγησης: Έως 20 Ιουλίου 2021
  • Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: 6 Σεπτεμβρίου 2021 έως 6 Φεβρουαρίου 2022

Η περίοδος αιτήσεων ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021 και οι αιτήσεις χρειάζεται υποχρεωτικά να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα στον σύνδεσμο https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm4thCycle.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024