Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιδράσεις για το θέμα του Κολοσσού της Ρόδου

Αντιδράσεις για το θέμα του Κολοσσού της Ρόδου

Παρέμβαση στην κυβέρνηση για να μείνει σε επίπεδο γνωμοδότησης και μόνο η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον Κολοσσό, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. […]

Παρέμβαση στην κυβέρνηση για να μείνει σε επίπεδο γνωμοδότησης και μόνο η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον Κολοσσό, πρόκειται<...> να πραγματοποιήσει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Ο κ. Περιφερειάρχης, ενημερώθηκε για το ξεπούλημα του Κολοσσού στην εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών και εξέφρασε την αντίθεσή του. Αναμένεται μάλιστα ότι θα ενημερώσει προσωπικά τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη, ζητώντας να μη γίνει δεκτή η γνωμοδότηση του ΚΑΣ, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Για το ίδιο θέμα, την αντίθεσή του εξέφρασε και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο νέο νομαρχιακό συμβούλιο κ. Βασίλης Υψηλάντης. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ροδιακή» ο κ. Υψηλάντης ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση του ΚΑΣ. Τόνισε συγκεκριμένα τα εξής: «Είμαστε αντίθετοι στην εμπορευματοποίηση και στην αντιαισθητική παρουσίαση των συμβόλων της ιστορίας και ό,τι έχει σχέση με τον πολιτισμό μας, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό έχει να κάνει με οικονομικά ανταλλάγματα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024