Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίθετη η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου

Αντίθετη η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου

Αντίθετη εμφανίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) στην δημιουργία ενός Τουριστικού Επιμελητηρίου,όπως προκύπτει από το διάβημα του προέδρου της, κ. Γιώργου Κασιμάτη προς τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, […]

Αντίθετη εμφανίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) στην δημιουργία ενός Τουριστικού Επιμελητηρίου,<...>όπως προκύπτει από το διάβημα του προέδρου της, κ. Γιώργου Κασιμάτη προς τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κασιμάτης στο διάβημα του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Ροδιακή`, “η δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου και η πολυδιάσπαση σε επιμελητηριακό επίπεδο του επιχειρηματικού κόσμου, μόνον τα συμφέροντα των παραγωγικών τάξεων και της εθνικής οικονομίας δεν υπηρετεί”. Ενώ, προσθέτει πως “μια τέτοια εξέλιξη αυξάνει, χωρίς λόγο, το κόστος λειτουργίας της κρατικής μηχανής, διευρύνει χωρίς αιτία τη γραφειοκρατία, δημιουργεί αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και ευθυνών, δυσχεραίνει την χάραξη μιας ενιαίας και συντονισμένης οικονομικής πολιτικής, ενώ θα έχει ως συνέπεια την αφαίμαξη μεγάλου μέρους των μελών των Επιμελητηρίων και θα οδηγήσει στη δραστική συρρίκνωση της δραστηριότητας και στην θεσμική αποδυνάμωση όλων των Επιμελητηρίων της χώρας”.

“Η Κ.Ε.Ε.Ε.” υπογραμμίζει ο κ. Κασιμάτης “εκτιμά ότι θα μειωθούν αισθητά τα έσοδα των ήδη λειτουργούντων Επιμελητηρίων, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές”, ενώ επισημαίνει ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει Τουριστικό Επιμελητήριο, ακόμη και σε αυτές που η οικονομία τους στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό”. “Αντί της πολυδιάσπασης”, καταλήγει ο κ. Κασιμάτης, “απαιτείται περαιτέρω ενδυνάμωση και ισχυροποίηση των ήδη λειτουργούντων Επιμελητηρίων και της Ένωσης τους, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων τους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024