Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑντίθετο και το Κ.Κ.Ε. στα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα της Ε.Ε.
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

Αντίθετο και το Κ.Κ.Ε. στα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα της Ε.Ε.

Την αντίθεση του στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα εξέφρασε με ανακοίνωση του και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.), αφού όπως υποστήριξε πρόκειται για ένα σχέδιο που “προωθεί τον συνολικό εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό των δήθεν αντιτρομοκρατικών μέτρων και μηχανισμών…

Την αντίθεση του στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα εξέφρασε με ανακοίνωση του και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.), αφού όπως υποστήριξε πρόκειται για ένα σχέδιο<...>που “προωθεί τον συνολικό εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό των δήθεν αντιτρομοκρατικών μέτρων και μηχανισμών, με πρόσχημα την τρομοκρατία, που ήδη έχει εφαρμόσει η Ε.Ε. και είναι σε βάρος των λαών”. “Η εφαρμογή τους” πρόσθεσε “συνιστά μια ποιοτικά βαθύτερη, ακόμα πιο αντιδραστική επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν απομείνει. Η Ε.Ε. συνεργάζεται με τις Η.Π.Α. στη λήψη μέτρων παρακολούθησης, φακελώματος και οικοδόμησης νέων μηχανισμών καταστολής που στόχο έχουν την τρομοκράτηση και το αλυσόδεμα του εργατικού λαϊκού κινήματος. `Αλλωστε, όπως η ίδια η Κομισιόν ομολογεί, και τα νέα μέτρα στόχο έχουν την καταπολέμηση της `βίαιης ριζοσπαστικοποίησης` και τις `ριζοσπαστικές ιδεολογίες`”.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα “να απορρίψουν τα νέα και παλιά αντιτρομοκρατικά μέτρα, να δυναμώσουν την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών”.

Το νέο «αντιτρομοκρατικό» πακέτο της Ε.Ε., σημειώνει το Κ.Κ.Ε., προβλέπει:


  • Το φακέλωμα προσωπικών δεδομένων (PNR) όλων όσοι ταξιδεύουν προς και από την ΕΕ και την πρόσβαση σε αυτά των μυστικών υπηρεσιών κάθε κράτους μέλους. Έρχεται να προστεθεί στην Οδηγία για την Παρακολούθηση των Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, στη Σύμβαση Προύμ, για τη συλλογή, επεξεργασία και ανταλλαγή δακτυλικών αποτυπωμάτων και στοιχείων DNA, στο Σύστημα Σένγκεν και την εξελιγμένη του μορφή Σένγκεν ΙΙ, στο Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS) κ.α.
  • Την ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογιών, συστημάτων και μεθόδων παρακολούθησης, έρευνας και καταστολής.
  • Την τροποποίηση του «ευρωτρομονόμου» στην κατεύθυνση ελέγχου, παρακολούθησης και φακελώματος της διακίνησης ιδεών στο διαδίκτυο.


Κλείνοντας το ΚΚΕ, επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την έως τώρα διαμόρφωση αυτού του αντιδραστικού οπλοστασίου κατά των λαών, ενώ προειδοποιεί πως αν βάλει υπογραφή για την εφαρμογή της θα έχει ακόμα μεγαλύτερες.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024