Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίθετοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε πιθανή επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
Τουριστική πολιτική

Αντίθετοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε πιθανή επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι η θα προσφέρει ένα ακόμη ανέλπιστο 'δώρο' σε διεθνείς τουριστικούς ανταγωνιστές, σε συνέχεια της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, αλλά και της επικείμενης κατάργησης της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι εάν γίνει αυτό στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, όταν ήδη έχουν 'κλειστεί' οι συμφωνίες με τους Tour Operators, οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα επωμιστούν όλο το κόστος.

H συντονίστρια της Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, σχετικά με τη φημολογούμενη πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Η φοροεπιδρομική μανία της Κυβέρνησης απέναντι σε οτιδήποτε παραγωγικό εξελίσσεται σε μάστιγα για την ελληνική οικονομία.

Η φημολογούμενη πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, ανάλογα με τα αστέρια των καταλυμάτων, δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στο σύνολο του τουριστικού τομέα.

Την ίδια ώρα που ο τουριστικός κλάδος προσπαθεί μόνος του, χωρίς την συμπαράσταση της Πολιτείας, να διασώσει τη φετινή τουριστική περίοδο από τις αρνητικές συνέπειες της τραγικής διαχείρισης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης από την Κυβέρνηση, η επιβεβαίωση ενός τέτοιου σεναρίου θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην οικονομική βιωσιμότητα.

Θα προσφέρει ένα ακόμη ανέλπιστο ‘δώρο’ σε διεθνείς τουριστικούς ανταγωνιστές, σε συνέχεια της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, αλλά και της επικείμενης κατάργησης της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να διαψεύσει σήμερα, ρητά και κατηγορηματικά, το συγκεκριμένο σενάριο.

Να δώσει τέλος σε μια φημολογία που μόνο κακό κάνει στον ελληνικό τουρισμό και στραγγαλίζει το δυναμικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας”.

Από τον Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ για το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Μετά από 15, περίπου, μήνες, διακυβέρνησης Σύριζα και ΑΝΕΛ, νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα. Από την κατάργηση των μνημονίων περάσατε στην εφαρμογή του σκληρότερου -δική σας εμπνεύσεως- τρίτου μνημονίου. Όχι μόνο δεν έχετε κάνει τίποτα από όσα, με θράσος μας υποσχεθήκατε, αλλά μας οδηγείτε σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, και προκαλείτε συνεχιζόμενη ανασφάλεια σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Τελευταίο σας θύμα φαίνεται πως θα είναι ο τουρισμός. Έπρεπε βέβαια να το είχαμε φανταστεί καθώς δεν έχετε αφήσει και τίποτα άλλο όρθιο. Έρχεστε με φόρα από τις αποτυχίες σας σε όλους τους τομείς (διαπραγμάτευση, μεταναστευτικό, ασφαλιστικό, αγρότες κ.ά.) να δημιουργήσετε πρόβλημα τον μοναδικό τομέα που δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία. Η συνταγή σας γνωστή. Φόρος και πάλι φόρος. Αυτήν τη φορά με τη μορφή του ‘ειδικού τέλους διανυκτέρευσης’. Αυξήσατε, πέρυσι, μέσα σε μια νύκτα, τους ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, παρά τα ότι ως αντιπολίτευση, κάθε μέρα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ και μειώνατε τους ΦΠΑ, επιβάλλατε capital control εν μέσω τουριστικής περιόδου, και έρχεστε μέσα σε λίγους μήνες να επιβάλλετε και άλλους φόρους στα ξενοδοχεία, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά τους. Το κάνετε μάλιστα με πονηριά, στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, όταν ήδη έχουν ‘κλειστεί’ οι συμφωνίες με τους Tour Operators, αναγκάζοντας έτσι τους επιχειρηματίες του τουρισμού να επωμιστούν όλο το κόστος, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα στις τιμές τους.

Η αλλεργία σας στην επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας να κυβερνήσετε αυτό το τόπο αποτελούν δυσβάσταχτο φορτίο για τον τόπο. Ο ελληνικός τουρισμός, στηρίζει με συνέπεια όλα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, την ελληνική οικονομία.  Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της οικονομίας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη και εμμονές. Αποσύρετε τα απαράδεκτα μέτρα!”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024