Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπεργιακές κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα
Νέα κινητοποίηση και το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας πραγματοποίησε 24ωρη απεργία, με αίτημα την πλήρη εξόφληση μισθών, επιδομάτων, άλλα και πάσης φύσεως αποδοχών.

Με βασικό αίτημα την πλήρη εξόφληση μισθών, επιδομάτων, άλλα και πάσης φύσεως αποδοχών, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πολλών τουριστικών μονάδων στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία. Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου τους, θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση και το ερχόμενο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρεται ότι, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, με διάλογο και παραστάσεις προς τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων, να εφαρμόσουν το νόμο και τη σύμβαση, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, ξενοδοχειακές μονάδες, το τελευταίο διάστημα, ταλαιπώρησαν τους εργαζόμενους με καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ενώ μερίδα ξενοδόχων αδιαφόρησε τόσο για τις ανάγκες των εργαζομένων και την εφαρμογή της νομιμότητας, όσο και για τις προσπάθειες του Σωματείου να υπάρξει ομαλή επίλυση του ζητήματος.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις τους δε θα περιοριστούν μόνο στις δύο προκηρυχθείσες απεργίες, αλλά θα έχουν κι άλλες μορφές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή μονάδα Miramare βρίσκονται για 13η ημέρα σε επίσχεση εργασίας (συνολικά 22 ημέρες στη φετινή σεζόν), διεκδικώντας την καταβολή Ιουλίου-Αυγούστου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη και οριστική εξόφληση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024