Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπό 30 ευρώ ανά κλίνη η τιμή στις κατοικίες για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων

Από 30 ευρώ ανά κλίνη η τιμή στις κατοικίες για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων

Στις 10.000, αναμένεται να φθάσει η ζήτηση κατοικιών για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ενώ η τιμή εκκίνησης για την ενοικίασή τους θα είναι 30 με 35 ευρώ (καθαρά για τον ιδιοκτήτη) ανά κλίνη…

Στις 10.000, αναμένεται να φθάσει η ζήτηση κατοικιών για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ενώ η τιμή εκκίνησης<...> για την ενοικίασή τους θα είναι 30 με 35 ευρώ (καθαρά για τον ιδιοκτήτη) ανά κλίνη, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των δύο κοινοπραξιών, “Alpha Φιλοξενία 2004” και “Ελληνική Φιλοξενία” χθες στη παρουσίαση του προγράμματος ενοικίασης κατοικιών, στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στο κοινοπρακτικό σχήμα “Alpha Φιλοξενία 2004” συμμετέχουν η Alpha Αστικά Ακίνητα, η Έπαθλον Α.Ε. και η Έλπα – Aλτις Α.Ε. Στο δεύτερο κοινοπρακτικό σχήμα “Ελληνική Φιλοξενία” συμμετέχουν η EFG Eurobank Properties, η Ελληνική Ταξιδιωτική Ισχύς Ανώνυμη Τουριστική Εταιρεία και ο κ. Γεώργιος Κουρμούζης.

Oι Κοινοπραξίες αυτές θα προσφέρουν στους ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των κατοικιών τις εξής, πολύ σημαντικές για την επιτυχία του προγράμματος, υπηρεσίες και διευκολύνσεις:

  • Επιτόπου επίσκεψη κλιμακίου των αναδόχων για έλεγχο των κατοικιών προκειμένου να διαπιστωθεί η θέση τους, η πληρότητα των προδιαγραφών και το λειτουργικό επίπεδο, ώστε να γίνει η επιλογή και η ανάλογη τιμολόγηση.
  • Πλήρη εξασφάλιση του ιδιοκτήτη όσον αφορά το ακίνητο και την οικοσκευή, με ασφαλιστική κάλυψη έναντι όλων των κινδύνων. Επίσης, θα υπάρξει και ασφαλιστική κάλυψη έναντι αστικής ευθύνης για τον πελάτη.
  • Φερεγγυότητα και αξιοπιστία όσον αφορά την κατάρτιση των συμβάσεων μίσθωσης και την οικονομική εξασφάλιση των ιδιοκτητών.
  • Ακόμα οι ανάδοχοι αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου όλες τις διαδικασίες για την ενοικίαση των διαμερισμάτων, όπως την παράδοση των κατοικιών στους ενοικιαστές και την παραλαβή τους από αυτούς, τον καθαρισμό, την τακτική αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων, την καταβολή του αναλογούντος φόρου για λογαριασμό των ιδιοκτητών, καθώς και πολλές άλλες διευκολύνσεις.

Οι ιδιοκτήτες θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στους αναδόχους και δεν θα ασχοληθούν με τίποτα άλλο μέχρι να παραλάβουν την κατοικία τους μετά τη λήξη του προγράμματος. Οι επίσημοι ανάδοχοι της ΑΘΗΝΑ 2004 είναι αυτοί που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες εξεύρεσης ενοικιαστών για τις κατοικίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Κι αυτό γιατί πρώτον η Οργανωτική Επιτροπή θα μεταβιβάζει προς τους επίσημους αναδόχους – και μόνο σ’ αυτούς – όλα τα αιτήματα προς ενοικίαση κατοικιών από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, τους χορηγούς, τα διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο. Το ίδιο θα γίνει και για όλους αυτούς οι οποίοι τηλεφώνησαν τους τελευταίους 6 μήνες, από τότε δηλ. που ξεκίνησε η συζήτηση γι’ αυτό το πρόγραμμα ενοικιάσεως κατοικιών.

Οι ανάδοχοι θα έχουν την δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΘΗΝΑ 2004. Θα προβάλλονται συνεχώς από τα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης ως οι αποκλειστικοί και επίσημοι ανάδοχοι του προγράμματος κατοικιών της ΑΘΗΝΑ 2004.

Στις Κοινοπραξίες αυτές μετέχουν οι μεγαλύτεροι ελληνικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών πακέτων με διαμονή σε ιδιωτική κατοικία, τα οποία θα διαθέσουν στη διεθνή αγορά.

Τέλος, οι επίσημοι ανάδοχοι ιδιωτικών κατοικιών είναι οι μόνοι που θα έχουν τη δυνατότητα πώλησης εισιτηρίων των Αγώνων αποκλειστικά για τους θεατές και επισκέπτες που θα ενοικιάσουν κατοικίες για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες.

Ο γενικός διευθυντής Υποστήριξης Αγώνων κ. Βασίλης Νειάδας αναφέρθηκε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν το πρόγραμμα και σημείωσε: “Ξεκινάω με τον νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί. Είναι ο 3057 της 10ης Οκτωβρίου, ο οποίος αναφέρεται στα θέματα Ολυμπιακής προετοιμασίας. Μάλιστα αυτή η Ολυμπιακή μίσθωση θα ισχύει για ένα χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου του 2004.

Θα επιτρέπεται η μίσθωση κατοικιών για χρονική διάρκεια από 3 μέρες ως και 2 μήνες στην Αττική και στους όμορους νομούς Κορινθίας, Βοιωτίας και Ευβοίας και θα επιτρέπεται η απομίσθωση μέρους ή του συνόλου της κατοικίας σ’ έναν μόνο μισθωτή εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις, στις οποίες θα αναφερθώ παρακάτω.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές για όλες τις κατηγορίες ενοικιασμένων κατοικιών, οι οποίες αναμένεται να ρυθμιστούν με την Υπουργική Απόφαση του ΕΟΤ, είναι: πλήρως εξοπλισμένα υπνοδωμάτια με κρεβάτι, κομοδίνο, ντουλάπι και επαρκή φωτισμό και αερισμό, χώρος καθιστικού, ενιαίου ή αυτόνομου, πλήρως εξοπλισμένος και με έγχρωμη τηλεόραση, πλήρως εξοπλισμένο λουτρό με μπανιέρα ή ντους με κρύο και ζεστό νερό και κουζίνα εξοπλισμένη με απαραίτητες οικιακές συσκευές, σκεύη και σερβίτσια.

Θέλουμε ένα φαρμακείο με τα είδη πρώτης ανάγκης, παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και νερού. Το ακίνητο δεν μπορεί να είναι υπόγειο. Θα πρέπει να υπάρχει ανελκυστήρας σε κτίρια άνω των δύο ορόφων. Πέρα των δύο υπνοδωματίων θα πρέπει να υπάρχει ο συμπληρωματικός χώρος υγιεινής. Τέλος, τα βοηθητικά δωμάτια του σπιτιού π.χ. το δωμάτιο υπηρεσίας δεν περιλαμβάνεται στα υπνοδωμάτια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επισκέπτες.

Επίσης θα ρυθμιστεί και ο έλεγχος των σχετικών προδιαγραφών και η εποπτεία της τήρησης τους. Πιο συγκεκριμένα η ΑΘΗΝΑ 2004 έχει εισηγηθεί οι ίδιοι οι επίσημοι ανάδοχοι να είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση των κατοικιών τους με βάση τα προαναφερόμενα κριτήρια επιλογής. Ο ΕΟΤ και η ΑΘΗΝΑ 2004 θα έχουν το δικαίωμα να εξασκήσουν έλεγχο. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις να ακολουθείται η διαδικασία ελέγχου και πιστοποιήσεων του ΕΟΤ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο φορολόγησης των Ολυμπιακών ακινήτων με 10% η ΑΘΗΝΑ 2004 έχει κάνει πρόταση προς την Κυβέρνηση ο φόρος να καταβληθεί δύο μήνες μετά την λήξη των Αγώνων. Τέλος, η ΑΘΗΝΑ 2004 έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα ειδικών, task force, στην οποία θα μετέχουν εφεξής και οι ανάδοχοι.

Εντοπίσαμε φαινόμενα καταχρηστικού marketing από ιδιωτικές εταιρείες που δεν μετέχουν στο πρόγραμμα μίσθωσης κατοικιών. Σε βάρος αυτών κινήθηκαν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και ήδη απέδωσαν θεαματικά αποτελέσματα σχετικά με την προστασία σημάτων και συμβόλων της ΑΘΗΝΑ 2004 και της προστασίας των επισήμων αναδόχων της”.

Τέλος σχετικά με τον φόρο (10%) για τα Ολυμπιακά ακίνητα τονίστηκε, ότι θα καταβληθεί από τις κοινοπραξίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024