Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑπό τη Ρόδο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μιλάει για Ιαματικό και Αθλητικό Τουρισμό

Από τη Ρόδο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μιλάει για Ιαματικό και Αθλητικό Τουρισμό

Το πολιτιστικό μνημείο Ροτόντα στις ιαματικές πηγές της Καλλιθέας στη Ρόδο εγκαινίασε εχθές η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Ρόδο. Η υπουργός […]

Το πολιτιστικό μνημείο Ροτόντα στις ιαματικές πηγές της Καλλιθέας στη Ρόδο εγκαινίασε εχθές η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Ρόδο<…>. Η υπουργός σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε τα εξής στις τηλεοπτικές κάμερες:

«Ένα μεγάλο ιστορικό μνημείο, όπως είναι η Ροτόντα της Καλλιθέας εγκαινιάστηκε σήμερα ως χώρος πολιτισμού και συνάντησης. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ημέρα για το Δήμο της Καλλιθέας και για τον τουρισμό της Ρόδου. Πρέπει να πούμε, ότι φέτος η Ρόδος έχει πολύ καλές προοπτικές για τον τουρισμό. Οι αφίξεις τον φετινό Μάϊο στο αεροδρόμιο της Ρόδου ήταν 10% περισσότερες από αυτές του περασμένου Μαϊου. Ο ιαματικός τουρισμός, γιατί ιαματικός τόπος ήταν εδώ, είναι μια νέα μορφή τουρισμού, στην οποία στοχεύουμε ως χώρα, μέσα από το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχουμε δημιουργήσει. Θεωρούμε ότι οι πηγές της Καλλιθέας και η Ροτόντα με τον περιβάλλοντα χώρο μπορούν να αποτελέσουν ένα πόλο έλξης για τον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό της ευεξίας και της ευζωίας».

Η κ.Πετραλιά παρευρέθηκε επίσης το Σάββατο στην τελετή έναρξης των 12ων Αγώνων Νήσων Nat West Island Games XII, όπου παρέθεσε ομιλία, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης πιστεύω ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι μια μορφή της βιομηχανίας των ταξιδιών και του ελεύθερου χρόνου που αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση για το μέλλον.
Ο χώρος του τουρισμού και του αθλητισμού συναντιούνται σε πολλά σημεία και η συνεργασία τους μπορεί να οδηγήσει σε επωφελείς συμπράξεις και συνέργιες.
Μπορεί να οδηγήσει σε επενδύσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν πλούτο και ευημερία, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τον τουρισμό και τον αθλητισμό στη χώρα μας.
Για αυτό ακριβώς το λόγο, έχουμε προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, καθώς και του τουρισμού θέασης που φέρνει η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στη χώρα μας».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024