Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποφασισμένος να δουλέψει σκληρά ο νέος υπουργός Τουρισμού

Αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά ο νέος υπουργός Τουρισμού

Δέσμευση προς τον ελληνικό λαό, ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της, δουλεύοντας σκληρά, για να επιτύχει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει, ανέλαβε ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο μετά τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας…

Δέσμευση προς τον ελληνικό λαό, ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της, δουλεύοντας σκληρά, για να επιτύχει<...> τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει, ανέλαβε ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο μετά τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άξιος ηγέτης, “που τον στηρίζει και τον πλαισιώνει η γενιά μας”.

Πάντως, ο κ. Αβραμόπουλος επιφυλάχθηκε να προβεί σε περισσότερες δηλώσεις σήμερα, οπότε και ορκίζεται (μέχρι σήμερα δεν υπήρχε υπουργείο τουρισμού, οπότε της ορκωμοσίας του κ. Αβραμόπουλου πρέπει να προηγηθεί η υπογραφή της σχετικής προεδρικής πράξης).

O κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Τουρισμού, το οποίο χαρακτήρισε ως κορυφαίο, καθώς, όπως είπε, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και της νέας διακυβέρνησης, “ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας για τα χρόνια που έρχονται και βέβαια, θα αξιοποιηθούν οι νέες δυνατότητες που προβάλλουν μπροστά μας από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί είναι που θα δούμε την αναπτυξιακή πολιτική, να δίνει συντομότατα αποτελέσματα, πάντοτε με σκοπό να προβάλλεται η πατρίδα μας στον κόσμο ολόκληρο, να υιοθετηθούν σύγχρονες μέθοδοι και συστήματα για την προβολή της σύγχρονης Ελλάδος και βεβαίως, να ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτό, θα ζητήσω από την πρώτη κιόλας ημέρα, τη συνεργασία όλων των συντελεστών, που διαμορφώνουν την τουριστική πολιτική της χώρας μας. Είμαι βέβαιος, ότι θα πετύχουμε και είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά γι΄ αυτή την επιτυχία στο όνομα της κυβέρνησής μας, της τιμής που μου έκανε ο Κώστας Καραμανλής και των προσδοκιών του ελληνικού λαού.”

Στην πολιτική αυτή ο υπουργός Τουρισμού αρωγό του θα έχει το νέο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γεώργιο Αλογοσκούφη, ο οποίος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής τόνισε ότι θα επιδιωχθεί η ενίσχυση του δυναμισμού συγκεκριμένων τομέων, όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί, παρά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως ο αγροτικός, ο τουριστικός, μεγάλο μέρος της βιομηχανίας και του εμπορίου, η παραγωγή ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές. “Οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση, μέσα από μία νέα πολιτική, που θα προσελκύσει άμεσες επενδύσεις, θα δώσει νέα πνοή στην περιφέρεια και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις ΜΜΕ”, διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια των Βρυξελλών και της Βοστώνης και έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Το 1981 εισήχθη στο διπλωματικό σώμα, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1993, οπότε και παραιτήθηκε για να πολιτευθεί.

Το 1994 εκλέχθηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Το 1994 και το 1998 εκλέχθηκε δήμαρχος Αθηναίων. Μάλιστα τη δεύτερη φορά συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό σε δημοτικές εκλογές στην Αθήνα. Το 2000 ίδρυσε το βραχύβιο κόμμα, Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών. Επανήλθε πρόσφατα στη Νέα Δημοκρατία με την οποία εξελέγη και πάλι βουλευτής στις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024