Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑπογειώθηκαν οι πρώτες πτήσεις κοινού κωδικού των Aegean και Lufthansa

Απογειώθηκαν οι πρώτες πτήσεις κοινού κωδικού των Aegean και Lufthansa

Τις πρώτες τους πτήσεις με κοινό κωδικό εγκαινίασαν χτες, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2005, στο αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος`, οι εταιρίεςAegean Airlines και Lufthansa German Airlines. Το Airbus A321 της Lufthansa αναχώρησε […]

Τις πρώτες τους πτήσεις με κοινό κωδικό εγκαινίασαν χτες, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2005, στο αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος`, οι εταιρίες<...>Aegean Airlines και Lufthansa German Airlines.

Το Airbus A321 της Lufthansa αναχώρησε από την Αθήνα στις 13.35 το μεσημέρι με προορισμό τη Φρανκφούρτη με κοινούς αριθμούς πτήσης LH 3381 και A3 1831. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, το Boeing 737-400 της Aegean Airlines απογειώθηκε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τη Φρανκφούρτη με τους κοινούς αριθμούς πτήσης A3 530 και LH 5960 από Αθήνα, και LH 5929 από Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 350 επιβάτες και άλλοι προσκεκλημένοι γιόρτασαν το γεγονός στις Πύλες B14 και B15 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου τα δύο αεροσκάφη είχαν σταθμεύσει το ένα δίπλα στο άλλο. Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, τόνισε τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας για τους επιβάτες της Aegean Airlines, δηλώνοντας ότι “είμαστε πολύ ευτυχείς που, συνδυάζοντας τις δυνατότητες της Aegean με την καταξιωμένη ποιότητα, εμπειρία και τεχνογνωσία της Lufthansa, θα προσφέρουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες μας”.

Από την άλλη, ο κ. Michael Suesser, Γενικός Διευθυντής της Lufthansa για Ελλάδα και Κύπρο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη στρατηγική συνεργασία των δύο αεροπορικών εταιριών. “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή τη συνεργασία και χαρούμενοι που βρήκαμε στην Aegean Airlines έναν ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο” ανέφερε, προσθέτοντας ότι “για τα σημερινά εγκαίνια της πτήσης με κοινό κωδικό A3 530 / LH 5960 / LH 5929 έχουμε ετοιμάσει μια μικρή έκπληξη για τους κοινούς μας επιβάτες”. Και εξήγησε λέγοντας ότι “η Ελληνίδα συνάδελφός μας στη Lufthansa κ. Αλεξάνδρα Μιχαλάκη θα προστεθεί στο πλήρωμα της Aegean Airlines και θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των επιβατών”.

Περισσότερες παγκόσμιες συνδέσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Ρόδο και άλλα ελληνικά νησιά

Συνολικά 82 καθημερινές πτήσεις εντός Ελλάδας και πρόσθετες πτήσεις προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, `Αμστερνταμ, Βρυξέλλες, Αμβούργο, Λάρνακα, Ανόβερο, Βερολίνο και Παρίσι θα πραγματοποιούνται ως πτήσεις με κοινό κωδικό. Παράλληλα με τους κοινούς αριθμούς πτήσεων, και τα προγράμματα πτήσεων έχουν συγχρονιστεί ώστε να εξασφαλίζουν άνετα ταξίδια και γρήγορες συνδέσεις μεταξύ των πτήσεων και των δύο εταιριών. Από σήμερα οι επιβάτες μπορούν να κερδίζουν και να εξαγοράζουν μίλια και στα δύο προγράμματα frequent flyer. Επιπλέον, οι πελάτες Business Class έχουν τώρα πρόσβαση στα lounges της Lufthansa, καθώς και σε αυτά της Aegean. Με άμεση ισχύ οι επιβάτες μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν το check-in τους και αυτό των αποσκευών τους μέχρι τους τελικούς τους προορισμούς, σε όλες τις πτήσεις της Aegean και της Lufthansa.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024