Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποζημιώσεις εργαζομένων για το Hilton Ρόδου

Αποζημιώσεις εργαζομένων για το Hilton Ρόδου

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το ζήτημα της υπόθεσης των αποζημιώσεων των 100 περίπου εργαζομένων από το Χίλτον της Ρόδου, μετά την παρέμβαση που πραγματοποίησε ο διευθυντής της Επιθεώρησης Εργασίας κ. […]

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το ζήτημα της υπόθεσης των αποζημιώσεων των 100 περίπου εργαζομένων<...> από το Χίλτον της Ρόδου, μετά την παρέμβαση που πραγματοποίησε ο διευθυντής της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Ιάκωβος Χατζημιχάλης.

Ειδικότερα ο κ. Χατζημιχάλης, αφού ολοκλήρωσε προηγουμένως τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Γιάννη Σαρικά και τον πρόεδρο του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Γιώργο Ορφανό, και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή» κάλεσε στο γραφείο του τον επικεφαλής του λογιστηρίου της εταιρίας Hilton στη Ρόδο κ. Απόστολο Καραγιάννη, από τον οποίο και ζήτησε να διαβιβάσει εντολή στην επιχείρηση, ότι η υπηρεσία τάσσεται με την άποψη ότι για να υπολογιστεί η αποζημίωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων που εργάζονται σε ξενοδοχεία εποχικά σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους, ως χρόνος υπηρεσίας τους, θα λαμβάνεται εκτός του πραγματικού χρόνου υπηρεσίας και εκείνους της νεκράς περιόδου και μέχρι 4 μήνες επιπλέον για κάθε χρόνια.

Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν και θωρακίζουν το υψηλότερο δυνατό ποσοστό της αποζημίωσης που έχουν να λαμβάνουν, αμέσως μετά την διαδικασία απόλυσής τους από το ξενοδοχείο όπου εργάζονται.
Σημειώνεται ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση των αποζημιώσεων, είχαν εκφραστεί αντιδράσεις από την πλευρά πολλών ξενοδοχοϋπαλλήλων που είχαν απολυθεί από το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024