Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί`Aραγε κινδυνεύει ο Παρθενώνας από τις συνεχείς βροχοπτώσεις;

`Aραγε κινδυνεύει ο Παρθενώνας από τις συνεχείς βροχοπτώσεις;

Διχασμένες παρουσιάζονται οι απόψεις των ειδικών σχετικά με το εάν ο Παρθενώνας, μνημείο που επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδεςτουρίστες από όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο καθίζησης, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, που […]

Διχασμένες παρουσιάζονται οι απόψεις των ειδικών σχετικά με το εάν ο Παρθενώνας, μνημείο που επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες<...>τουρίστες από όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο καθίζησης, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες.

Αν και ο καθηγητής Μανώλης Κορρές, κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ανέφερε πως “το νερό της βροχής αποτελεί σοβαρή υπόγεια απειλή για τα μνημεία της Ακρόπολης και, ήδη, έχει προκαλέσει καθιζήσεις σε κάποιες περιμετρικές παραμορφώσεις στη θεμελίωση του Παρθενώνα και των άλλων μνημείων”, η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, δια στόματος του Υφυπουργού, κ. Πέτρου Τατούλη αναφέρει πως “η πλήρης κάλυψη του δαπέδου του ναού με προσωρινή πλάκα (πλάκα εργασίας), έχει επί 23 έτη στεγανώσει πλήρως τα θεμέλιά του. Παράλληλα, αποκλείεται το ενδεχόμενο στέγασης του Παρθενώνα”.

Από την άλλη, αναφορικά τώρα με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, υπέρ της επιστροφής τους στην Ελλάδα τάχθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005, με την παγκόσμια επιτροπή για την επιστροφή των μαρμάρων.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι “είναι χρέος να τα επιστρέψουν, ο αττικός ουρανός τα περιμένει, ελπίζω να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επιστροφή τους”.

Να σημειωθεί ότι οι πρόεδροι ξένων επιτροπών που υποστηρίζουν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Πέτρου Τατούλη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024